Pentru că începem luna decembrie cu o zi liberă, în care sărbătorim ziua noastră, a tuturor românilor, COOLtura Mall vă invită la lectură. Mai precis, avem Liber la citit… românește! Dacă încă mai visezi la „Noaptea de Sânziene” a lui Eliade, dacă „Pânza de păianjen” a Cellei Serghi nu mai are niciun secret pentru tine, dacă versurile lui Nichita Stănescu îți țin companie, dacă ai deschis „Ușa interzisă” a lui Liiceanu sau dacă ești un avid căutător de noi apariții în rândurile scriitorilor români contemporani, te invităm la concurs. Spune-ne printr-un comentariu la acest articol care sunt autorii români pe care îi preferi, de ce îți place literatura română, care sunt operele tale favorite sau ce descoperiri ai făcut printre autorii români contemporani, iar noi vom răsplăti 3 comentatori care ne vor convinge că sunt iubitori de lectură românească cu 9 cărți românești. Mai precis, avem trei premii a câte trei cărți oferite în dar de editurile Litera, Trei, Herg Benet și ALL.

Așadar, începând de azi și până pe 1 Decembrie, ora 19.00, avem Liber la citit… românește!

Iată lista cărților scoase la concurs:

1. „Paraclet”, de Freddy Gârbaci, ed. ALL

tn1_garbaci_-_paraclet_final

2. „Isabel și apele diavolului”, de Mircea Eliade, ed. Litera

capture_3

3. „Gențiane”, de Cella Serghi, ed. Litera

coperta_bpt_156

4. „Vino în rochia ta simplă de stambă”, de Mircea Dinescu, ed. Litera

lt_coperta_vino_in_rochia_ta_simpla_de_stamba-1

5. „Neverland”, de Radu Găvan, ed. Herg Benet

Coperta_Neverland_Radu-Gavan-424x652

6. „Malad”, de Alexandru Voicescu, ed. Herg Benet

Coperta-Malad-424x652

7. „Vicky, nu Victoria”, de Cristina Nemerovschi, ed. Herg Benet

Coperta_Vicky_nu_Victoria-Cristina_Nemerovschi-392x652

8. „Vina”, de Camelia Cavadia, ed. Trei

2760_44db32c2

9. „America dezgolită de la brâu în jos 2. Argentina-Brazilia-Peru-Columbia”, de Raluca Feher, ed. Trei

2761_c0bf21f5

 

Update: câștigătorii au fost anunțați aici.

COOLtura Mall

41 Comments

  1. Emanuela

    Pana acum ceva timp nu-mi placea literatura romaneasca contemporana. Ce-i drept, mereu mi-au placut Eliade, Camil Petrescu si Liviu Rebreanu, insa literatura contemporana nu mi-a placut, cel putin ce citisem. Insa acum trei zile am citit Regii timpului, si mi-a placut atat de mult cartea, incat mi-am dat seama ca am judecat autorii noi prin prisma celor care nu erau pe gustul meu. Asa ca abia astept sa citesc cartile Laviniei Calina, cartile Cristinei Nemerovschi, dar cel mai mult, Neverland, a lui Radu Gavan.
    Ca sa raspund si la prima parte, am descoperit literatura datorita mamei mele, care mi-a pus in brate carti de povesti inca de cand eram foarte mica, astfel incat la 6-7 ani citeam deja carti de clasa a 3-a, a 4-a. Sper ca pana la sfarsitul vietii sa reusesc sa ating macar jumatate din marea lista de carti de citit pe care o am :).

Post a comment