La sfârşitul anului trecut Shinchosha Publishing dezvăluia faptul că în luna februarie a lui 2017, va apărea un nou roman al scriitorului japonez, Haruki Murakami. La acea vreme nu au fost dezlătuite detalii legate de titlul cărţii sau de subiect. Ei bine, editura a dezvăluit zilele trecute numele noului roman care se va intitula „Killing Commendatore”(„Kishidancho Goroshi”) şi va fi lansat pe 24 februarie. Acesta este primul roman cu mai multe volume, după şapte ani în care au fost publicate doar cărţi într-unul singur. Cel de-al paisprezecelea roman al lui Murakami care va apărea în curând va fi publicat în două volume, din cauza dimensiunilor sale impresionante – manuscrisul având 2000 de pagini. „Va fi mai lung decât Kafka la malul marii şi mai scurt decât 1Q84”, nota cotidianul japonez Asahi.

comunidadeculturaearte1

Foto: www.comunidadeculturaearte.com

Ultimii ani au fost  prolifici pentru scriitorul japonez. După ce, în 2013, a lansat „Tsukuru Tazaki cel fără de culoare şi anii săi de pelerinaj”, carte vândută într-un milion de exemplare numai în prima săptămâna de la lansarea pe piaţă, anul următor Murakami a publicat „Bărbaţi fără femei”, o colecţie de scurte povestiri. La sfârşitul lui 2016, editura Polirom a publicat şi „Meseria de romancier”, un roman-confesiune în care explică felul în care abordează romanele de mari dimensiuni atunci când le scrie, dar şi de unde crede că se trage originalitatea pentru care se spune că sunt apreciate în primul rând scrierile sale.

În ceea ce priveşte noul roman al lui Haruki Murakami, „Killing Commendatore”, el va fi disponibil în librăriile din Japonia din 24 februarie, iar cum  editurile din România au ţinut pasul cu ultimele apariţii din opera scriitorului nipon, sperăm să poată fi citit şi la noi în cel mai scurt timp.

COOLtura Mall

Post a comment