La 29 de ani, Anna Todd trăiește o viață ca o poveste și încă se întreabă dacă nu se va trezi din acest vis frumos. A devenit celebră în toată lumea datorită seriei de romane „După ce …”, cărțile ei au fost traduse în 30 de limbi, s-au vândut până acum în mai mult de 11 milioane de volume, iar online este urmărită de nu mai puțin de un miliard și jumătate de persoane – din cei peste 7 miliarde care trăiesc pe planetă. Romanele Annei Todd din seria „După ce..” („După ce ne-am întâlnit”, „După ce ne-am certat”, „După ce ne-am îndrăgostit”, „După ce am găsit fericirea”, „Înainte de noi”), publicate de Editura Trei, și-au câștigat și în România un număr impresionant de fani. Volumele din seriile „Landon Gibson” și „Stars” au fost publicate la noi tot de Editura Trei. Povestea succesului scriitoarei americane este, într-adevăr, ieșită din comun. Să o descoperim prin intermediul a 7 lucruri mai puțin știute despre Anna Todd și parcursul ei incredibil, de la tânără soție de militar fără ocupație, la scriitoare de succes și producătoare de film. 

  1. Când nu știi ce să faci cu viața ta, fă ce-ți place! O lecție interesantă desprinsă din viața Annei Todd. Ca tânără soție de militar la Fort Hood, Anna nu știa ce drum să aleagă în viață. „N-aveam nicio idee ce vreau să fac. Mă gândeam și mă răzgândeam. Am încercat să devin asistentă medicală, să mă specializez în științe, în limba engleză” spune scriitoarea într-un interviu acordat publicației Texas Monthly. Îi plăcea mult să citească și era fan al trupei pop One Direction. Ceea ce s-a dovedit suficient.
  2. Anna Todd a fost în primul rând o „devoratoare” de fan fiction – literatură scrisă de amatori având ca temă diferite celebrități. „Citeam foarte mult fan fiction pe Wattpad și, la un moment dat, am simțit că am citit tot. Așa că am decis să scriu și eu un capitol” a declarat Anna Todd pentru BBC. Nu bănuia în acel moment că ce începuse ca un simplu divertisment, o poveste inspirată de Harry Styles, membru al trupei One Direction, avea să se transforme într-o serie de cărți de succes. Scris pe telefon, capitolul era plin de greșeli, de litere omise. „Ceva îngrozitor” spune chiar scriitoarea. Pe fani însă nu i-a deranjat.
  3.  „Când am început să scriu, nu mă citea nimeni. Dar am scris în continuare de plăcere. După ce am terminat primul capitol, am vrut să văd ce se întâmplă mai departe, așa că în fiecare zi scriam un alt capitol, iar cartea mea devenea din ce în ce mai populară. Când am vrut să-mi fac un cont pe Twitter, nici măcar nu am putut să-mi folosesc propriul nume, pentru că existau deja conturi identice, luate de fani. Așa mi-am dat seama că oamenilor le pasă de cartea mea și chiar o iubesc” a dezvăluit Anna Todd pentru BBC.
  4. În afara celor un miliard jumătate de cititori pe Wattpad, scriitoarea este urmărită pe Twitter de mai mult de un sfert de milion de persoane, iar pe Instagram numărul se apropie de 400.000. Primii bani încasați de Todd pentru seria „After”, 600.000 de dolari, au venit din partea giganticei edituri americane Simon & Schuster. Numele eroului principal a fost schimbat în Hardin Scott, însă nu toți fanii One Direction au fost mulțumiți de cărțile lui Todd. Foarte protectivi cu idolii lor, aceștia s-au temut că sensibilul Harry Styles va plânge când va citi romanele. Mesaje furioase au început să se răspândească pe Twitter, cu hashtag-ul #SuspendAnnaTodd, iar unii dintre fani au trimis chiar mesaje de amenințare, ca acesta: „Dacă-l dai peste cap pe iubitul meu și-l faci să plângă cu poveștile tale, vei plăti cu viața!”.
  5. Anna Todd a intrat într-o nouă etapă a vieții, cea de producător. Filmul a avut premiera în Statele Unite pe 12 aprilie, iar în România, premiera filmului „După ce ne-am întâlnit” va avea loc pe 19 aprilie. Din scaunul ei de producător, Anna Todd a declarat pentru BBC: „Mi se pare extraordinar, suprarealist ce trăiesc. Viața mea s-a schimbat cu totul. E uimitor să văd toate aceste personaje în carne și oase! Am fost foarte implicată în procesul de casting și scrierea scenariului”.
  6. Rolul lui Hardin Scott este interpretat de actorul britanic Hero Fiennes Tiffin, care a mai jucat în „Harry Potter și Prințul Semipur”. Este nepotul actorilor Ralph și Joseph Fiennes. Personajul Tessa Young este interpretat de actrița australiană Josephine Langford, cunoscută din serialul „Wolf Creek”.
  7. Anna Todd nu i-a întâlnit în particular pe membrii trupei One Direction. „După ce ne-am întâlnit” este primul film despre trupă inspirat de un fan fiction. „Mi-ar plăcea să cunosc trupa în carne și oase. Însă nu vreau să se simtă obligați, doar din cauza faptului că sunt fan al lor”, spune Anna Todd.
COOLtura Mall

Post a comment