Doar 0,2 secunde, atât durează ca starea de euforie care pune stăpânire pe noi atunci când întâlnim un om special să aibă deja efecte la nivelul creierului nostru. Studiile arată că în proces sunt implicate 12 regiuni diferite ale creierului. Atunci când ne uităm sau ne gândim la cineva drag, aceste regiuni secretă un adevărat cocktail de neurotransmițători, precum oxitocina, dopamina, vasopresina și adrenalina. Creierul este lovit de dragoste în aceeași manieră în care o face o doză mică de cocaină. Poate nu degeaba se spune că dragostea este drogul care dă cea mai mare dependență.

sursă foto: Pinterest

sursă foto: Pinterest

Drumul de la îndrăgostire la primul sărut e pavat cu nenumărate așteptări și pe bună dreptate. Sărutul este un factor cheie al oricărei relații pentru că ajută oamenii să-și aleagă partenerii, dar să-i și păstreze. Femeile dau o importanță mai mare acestui act intim, dar ambele sexe au fost de acord că este o metodă imbatabilă de testare a unui nou partener. Sărutul nu joacă însă un rol crucial doar la începutul relației, ci este vital pe tot parcursul ei. S-a demonstrat faptul că este o strânsă legătură între cât de mult se sărută membrii unui cuplu și calitatea relației lor.

O relație de calitate tinde, firesc, să dureze toată viața. Oamenii care trăiesc alături unul de celălalt timp de 25 de ani încep să dezvolte aceleași trăsături ale feței. Asta se poate întâmpla fie din cauza unei diete comune, a mediului înconjurător, a personalității sau chiar a empatizării cu partenerul de-a lungul timpului.

sursă foto: Pinterest

sursă foto: Pinterest

„Ochii care nu se văd se uită” spune o zicală celebră, însă noi studii afirmă că relațiile la distanță pot funcționa. Factorii care contribuie la bunul mers al lucrurilor sunt următorii: partenerii trebuie să-și împărtășească lucruri intime și trebuie să-și idealizeze jumătatea. Adesea, cei implicați în relații la distanță sunt la fel de mulțumiți de viața lor sentimentală ca cei care sunt mereu aproape.

COOLtura Mall

Post a comment