Unii își iau casă, alții lumea-n cap! Cam așa se poate rezuma într-o singură frază aventura trăită de Iulian Lupu, cel care pe Instagram este cunoscut sub numele de Mr. Travel, și iubita lui, Ioana. Cei doi au decis să plece în Asia pe termen nedeterminat, pentru a cunoaște cât mai bine atât lumea, cât mai ales lumea lor interioară. Cum au renunțat la joburile pe care le aveau, cum au reacționat apropiații când au aflat, ce a conținut bagajul lor și de ce le-a fost dor cât timp au fost departe de casă, aflați în rândurile de mai jos. 

 

1. Câți ani aveți, cum v-ați cunoscut și cum ați luat decizia de a vă lua lumea-n cap?

Eu am 28, Ioana, 29. Ne-am cunoscut printr-o prietenă comună. Ne propuseserăm să strângem bani pentru avansul de casă, când, într-o zi, venind foarte nervoasă de la serviciu, Ioana mi-a zis: hai să fugim în lume! Zis și făcut, mai ales că eu îmi doream asta de foarte mult timp. Am prins o ofertă foarte bună București – Manila, cu 150 de euro, am cumpărat acest bilet doar dus și am așteptat să vină ziua plecării.

2. Într-o lume în care toată lumea te îndeamnă să ai un job stabil, ce v-a determinat pe voi să trăiți această aventură?

Ne-am spus că acesta este momentul potrivit. Nu avem nici rate, nici copii și nici alte obligații. Puteam oricând să ne întoarcem și să o luăm de la capăt, pentru că suntem tineri. Suntem impulsivi și facem ceea ce simțim fără să ne gândim prea mult la viitorul îndepărtat, care cu siguranță este incert pentru toți.

 

3. Cum au reacționat apropiații voștri atunci când le-ați dat vestea?

Părerile au fost împărțite. Unii ne apreciau și spuneau că suntem curajoși, alții că suntem nebuni. A mai existat și cea de-a treia categorie, cei care ne spuneau că nu înțeleg scopul acestei călătorii, că am putea face altceva cu banii ăia. Noi știm însă că o călătorie te îmbogățește spiritual și mental mai mult decât orice lucru material. Știam că ne vom întoarce de acolo mult mai bogați decât am plecat.

4. Care au fost țările pe care le-ați vizitat până să plecați în aventura „Asia”?

Au fost câteva. Bulgaria, Ungaria, Austria, Italia, Vatican, Franța, Anglia, Cehia, Turcia, Germania, Suedia, Grecia, Serbia, Belgia, Olanda, Malta, Spania, Maroc și India.

 

5. Care sunt țările pe care le-ați vizitat până acum? Care este topul vostru personal?

Cele de mai sus, plus Republica Moldova, Emiratele Arabe, Filipine, China, Macau, Singapore,Indonezia, Malaezia, Vietnam, Laos, Thailanda.

Top Ioana: Franța, Spania, Italia, Grecia, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Hong Kong, Indonezia, Vietnam, Filipine

Top Iulian: Hong Kong, Singapore, Indonezia, Italia, Spania, Olanda, Anglia, Vietnam, Grecia, Emiratele Arabe Unite

6. 30 de țări înainte de 30 de ani. De unde acest vis?

E o dorință de pe bucketlist-ul Ioanei, la care particip și eu. Avem o listă de dorințe comune pe care ne-am propus să le îndeplinim în această viață.

 

7. Ce au conținut bagajele voastre?

Ooo, da! Au avut aproape 20 de kilograme fiecare. Ioana a avut 18 costume de baie, cearșaf, prosoape, 20 de rochii, 3 fuste, 5 perechi de pantaloni scurți, 16 cămăși, 8 maiouri, 7 tricouri, 2 perechi de sandale, 1 pereche de teniși, 2 perechi de papuci și o pereche de balerini. Pe lângă astea, a mai avut placă de par, epilator, produse de machiaj, 8 oje, creme și parfumuri mici. Eu am avut 9 cămăși, un sacou, 6 perechi de pantaloni, 10 tricouri, fier de calcat, laptop, încărcător, aparat fotoși muuulte medicamente, pentru orice fel de afecțiune.

8. Ce v-a lipsit cel mai mult în timpul în care ați fost plecați?

Mâncarea de acasă, familia și prietenii.

 

9. Care au fost cele mai importante lecții pe care le-ați învățat în lunile acestea?

Prima și cea mai importantă lecție pe care am învățat-o este: să trăim în prezent! Apoi, să apreciem ceea ce avem și să mulțumim pentru asta. Să ne bucurăm de lucrurile mărunte și să ne preocupăm mai mult de partea spirituală, decât de cea materială. Să ne adaptăm în orice situație și că cel mai bun prieten și cel care te va ajuta mereu este cel de lângă tine. Este o lecție de viață în sine să reușești să conviețuiești cu partenerul 5 luni, 24 de ore din 24,în momente de fericire, tristețe, entuziasm, adrenalină, panică, frică, deznădejde.

 

10. Unele cupluri simt nevoia să „li se facă dor” unul de celălalt. În cazul vostru cum a fost? Ce ați descoperit despre voi?

Noi ne completăm reciproc și nu ne plictisim niciodată unul de celălalt. Găsim tot timpul chestii noi de făcut și învățăm unul de la celălalt. Cel mai important este faptul că avem pasiuni comune și ne place să facem totul împreună. Am descoperit că putem realiza tot ceea ce ne propunem, că împreună suntem mai puternici și că suntem o sursă de inspirație pentru unii oameni, iar asta ne face fericiți.

 

COOLtura Mall

1 Comments

  1. Iulian

    Felicitări Iuli și Ioana pentru obiectivele ( ca să spun așa ) pe care vi le-ați propus și atins ! Succes în continuare ! Vă salut !

Post a comment