Azi s-a deschis Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus 2016, la Romexpo. În perioada 16-20 noiembrie nu mai puţin de 300 de edituri sunt prezente la târg şi se anunţă peste 850 de evenimente desfăşurate în tot acest interval. Anul acesta, invitatul de onoare al ediţiei este China, prezentă la târg cu un stand reprezentativ pentru literatura chineză contemporană şi cu un program ofertant de evenimente, dedicate profesioniştilor de pe piaţa cărţii şi publicului.

Iată care este oferta celor mai cunoscute edituri de la noi şi ce promoţii şi lansări veţi găsi dacă ajungeţi zilele acestea la Gaudeamus:

  • Editura Humanitas36 de evenimente, lansări de carte şi audiobook, prezentări de film şi sesiuni de autografe, peste 1 000 de titluri, întâlniri cu cei mai îndrăgiţi autori, jurnalişti, regizori, actori. La cele 36 de evenimente Humanitas ce se vor desfăşura în standul editurii din Pavilionul Central Romexpo veţi avea prilejul de a vă întâlni cu Andrei Pleşu, Ioana Pârvulescu, Ana Blandiana, Horia-Roman Patapievici, Emil Brumaru, Cristian Mungiu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Vlad Zografi, Radu Paraschivescu, Oana Pellea, Dana Grigorcea, Andrei Vieru, Jan Cornelius, Radu Vâncu, Nora Iuga, Dan Flonta, Tia Şerbănescu, Lucian Boia, Clotilde Armand, Tania Radu, Dan C. Mihăilescu, Yu Hua, Sabina Fati, Andreea Esca, Radu Jude, Marian Voicu, Andreea Răsuceanu, Marius Chivu, Ana Barton, Svetlana Cârstean, Ruxandra Cesereanu, Riri Sylvia Manor, Teodor Baconschi, Ariana Rosser Macarie, Rodica Culcer, Cristian Pătrăşconiu, Dan Cristea, Cătălin Ştefănescu, Ada Roseti, Dorina Chiriac, Simona Kessler, Sever Voinescu, Alexandru Sahigian, Vali Florescu, Luminiţa Corneanu, Mugur Zlotea, Sebastian Reichman, Angelo Mitchievici, Otilia Mantelers, Victor Ioan Frunză, Marin Mălaicu-Hondrari, Luminiţa Bălan, Florentina Vişan, Anca Ionescu, Denisa Comănescu, Lidia Bodea. Evenimentele Humanitas Fiction în cadrul programului „China, ţara invitată de onoare“ cuprind lansarea unui nou volum al deţinătorului Premiului Nobel pentru Literatură, Mo Yan, Femeia cu buchetul de flori şi alte povestiri, publicat în colecţia „Raftul Denisei“, şi lansarea romanului In viaţă în prezenţa autorului, Yu Hua, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori chinezi contemporani. Apărut în 1993, romanul In viaţă este considerat una dintre cele mai influente cărţi ale ultimelor trei decenii în China. Recompensat cu Premiile Grinzane Cavour şi Giuseppe Acerbi, romanul a atins vânzări de peste şase milioane de exemplare, devenind un adevărat fenomen editorial. Toate cele peste 1000 de titluri vor avea reduceri de preţ de la 10% la 25%, iar ediţiile de colecţie vor putea fi cumpărate la preţuri speciale valabile numai la Gaudeamus.
inviat120
  • Editura Litera – ca în fiecare an, Litera și Uber s-au gândit să facă mai ușor drumul spre casă cititorilor încărcați de cărțile preferate, achiziționate la Târgul Gaudeamus. Astfel, editura oferă o primă cursă Uber gratuită tuturor cititorilor care nu au încercat serviciul până acum. Aceștia trebuie să își facă un cont nou și să introducă în aplicație codul promoțional Litera25. O mașină va veni în câteva minute pentru a-i duce de la Târgul de carte Gaudeamus acasă. Editura Litera este prezentă la Gaudeamus 2016 în Pavilionul Central cu o ofertă editorială bogată din care nu lipsesc bestsellerurile momentului, colecții noi, cărți premiate și ecranizate. Cititorii se vor bucura reduceri de preț, vouchere valorice, tombole cu premii garantate și lansări în prezența autorilor și invitaților săi. Lista evenimentelor este deschisă de Luminița Saviuc, autoarea ghidului motivațional pentru a descoperi bucuria fără efort 15 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit. Apoi, solistul trupei “Vița de vie” Adrian Despot, traducătorul Ciprian Șiulea și criticul literar Bedros Horasangian se întâlnesc să discute despre Premiul Man Booker 2015: Scurtă istorie a șapte crime, de Marlon James. Iar lansarea seriei de autor Carla Guelfenbein, în colecția Buzz Books, cu titlurile Cu tine în depărtare, roman distins cu Premiul Alfaguara 2015, și Restul e tăcere are ca invitați pe Tudora Șandru – Mehedinți – traducător, profesor universitar; Lavinia Similaru –  traducător, profesor universitar; Laura Câlțea – blogger și critic literar; Rodrigo Guzman Barros –  reprezentant Ambasada Chile; Bedros Horasangian – critic literar, moderator.
14642105_10157629552615464_5306297222017322079_n
  • Editura All – la Târgul de Carte Gaudeamus, Grupul Editorial ALL vine cu titluri noi, care vor avea parte de lansări pe măsură, printre care: o carte-eveniment, Dragă, mă duc la Charlie, de Maryse Wolinski, soția caricaturistului Georges Wolinski, ucis în atentatul de la Charlie Hebdo; trei cărți cu trei concepte unice, care conturează din două unghiuri diferite imaginea României, Culori și tradiții în folclorul românesc, carte de colorat pentru toate vârstele, de ilustratorul Devis Grebu, Din Liverpool în Carpați, de Arabella McIntyre-Brown şi Stabilit în România, de Nigel Shakespear. 
all-la-gaudeamus-2016
  • Editura Vellant – aduce la această ediţie a târgului titluri noi şi recomandări de lectură pentru încă o iarnă. După succesul de debut al revistei Iocan, cu un prim tiraj epuizat într-o săptămână, Iocan doi revine cu 17 prozatori, nume noi, dar şi câteva nume sonore, româneşti şi internaţionale, şi cu subiecte variate – o carte ce dezvăluie o crimă, dar care îşi pierde paginile atunci când este citită, un oraş în care oamenii se metamorfozează atunci când vorbesc la telefon, un cowboy cu pălărie albă, ce apare în pozele de vacanţă ale unei familii, sau un bătrân care întârzie să moară, spre necazul soţiei. Prospeţimea, diversitatea şi actualitatea textelor separă Iocan de toate colecţiile de acest gen. După succesul cărții Pe dos, poezii cu prostii pentru copii, Carmen Tiderle revine, la un an distanță, cu o nouă colecţie de poeme pline de viață pentru copiii zilelor noastre: În orașul Bucurville –  o bucurie de carte, cu aproape o sută de poezii scrise într-un stil „neserios” despre lucruri și întâmplări aparent mici care însă ascund idei mari.
iocan2
  • Editura Nemira – participă la Gaudeamus 2016 cu lansări de carte, campanii pentru cititori și multe activități distractive pentru copii împreună cu bufnița Nemi. Printre lansările de la standul Nemira se regăseşte cartea+audiobookul Scrisori nedesfăcute, de Nicu Alifantis. Acesta este primul audiobook Nicu Alifantis, cu 44 de scrisori nedesfăcute în lectura autorului, epistole citite de actorul George Ivașcu și de poeta Clara Mărgineanu, precum și diverse muzici semnate și interpretate de Nicu Alifantis și Léonard Constant. Tot la Nemira se lansează Zgomotul timpului, de Julian Barnes, cu invitații Dana Ionescu, Marius Constantinescu și Eugen Ciurtin. Acesta este cel mai recent roman al scriitorului britanic premiat cu Man Booker Prize, o biografie ficțională a compozitorului Dmitri Șostacovici. Arhanghelul Raul, de Ovidiu Eftimie este primul debut românesc în colecția Nautilus după mai bine de zece ani, un science-fiction despre o apocalipsă românească cum nu s-a mai scris. Mai multe despre lansările Nemira la Gaudeamus 2016 găsiţi aici.
alifantis-scrisori-nedesfacute
  • Editura Trei – cărți ecranizate, bestselleruri mondiale și reduceri substanțiale vă aşteaptă în standul Trei, la Gaudeamus 2016. Iubitorii de carte vor găsi la standul Grupului Editorial Trei (Romexpo, în Pavilionul Central, nivel 0.00, standul 17), organizat în cadrul Târgului Gaudeamus 2016, titluri captivante, bestselleruri mondiale şi reduceri substanţiale. Vă aşteaptă peste 600 de titluri cu reducere de până la 50% şi peste 100 de volume cu preţ promoţional 10 lei. Fanii genurilor Crime, Thriller, Suspans vor găsi la standul editurii Trei cele mai importante titluri ale anului 2016, cu mare succes la nivel internațional. Cea mai norocoasă fată, romanul de debut al autoarei Jessica Knoll, este laureat al Premiului Edgar și unul dintre bestsellerurile absolute ale anului în Statele Unite. Un alt titlu captivant este Te las să pleci, de Clare Mackintosh, pe care cititorii cărților Fata din tren și Fata dispărută îl vor devora. Mai multe aici.
unnamed
  • Editura Polirom – Editura vine cu o ofertă impresionantă de literatură română la ediția din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus, continuându-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd.”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom. Noi titluri Polirom semnate de câțiva dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani – Varujan Vosganian, Gheorghe Săsărman, Bogdan Suceavă, Marius Oprea, Dan Alexe, Radu Pavel Gheo, Vasile Ernu, Matei Florian, Lavinia Braniște, Mircea Pricăjan – vor fi lansate la standul editurii din cadrul ediției cu numărul 23 a târgului. Un nou roman de Octavian Soviany, unul dintre cei mai importanți scriitori români contemporani publicați de Cartea Românească, Năluca, se lansează duminică la Gaudeamus 2016. Un roman de dragoste, cu toate ingredientele inerente genului: descrierea romantică, eseul sentimental, erotismul suav.
polirom
COOLtura Mall

Post a comment