Filmul „Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit Ursul de Argint la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, pentru pentru cel mai bun montaj. La ceremonia de premiere care a avut loc sâmbătă seara, pe 18 februarie, premiul i-a fost acordat Danei Bunescu. În cadrul aceleiaşi ceremonii, Ursul de Aur a revenit filmului „On Body and Soul/ A Teströl és Lélekröl”, regizat de regizoarea maghiară Ildikó Enyedi, după cum informează Mediafax

Dana Bunescu a primit Ursul de Argint pentru montajul filmului „Ana, mon amour”, pentru realizări artistice şi tehnice deosebite. Filmul este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu şi Iulia Lumânare şi a fost inspirat de romanul „Luminiţa, mon amour“ scris de Cezar Paul Bădescu.

Protagoniștii filmului, Toma și Ana, se cunosc în facultate, se apropie repede unul de celălalt și încep o relație de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma își asumă rolul de protector necondiționat. Deși pare să dețină controlul asupra relației, ani mai târziu el se trezește gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înțelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.

Pelicula a fost proiectată vineri seară în competiţia oficială. Călin Peter Netzer a câştigat marele premiu la Berlin, Ursul de Aur, în 2013, cu filmul „Poziţia copilului”.

Lista completă a câştigătorilor de la Berlinala 2017 aici.

 

COOLtura Mall

Post a comment