V-ați întrebat vreodată cât timp dorm cei mai inteligenți oameni din lume sau câte pahare obișnuiesc să bea? Pentru cei care simt că au nevoie de ceva inspirație pentru a-și atinge obiectivele, iată mai jos câteva dintre obiceiurile unora dintre cei mai inteligenți oameni. Potrivit unui studiu organizat de Online-PHD-Programs.org, cei care au un coeficient de inteligență mai ridicat, își setează obiective și devorează cărți sunt mai predispuși la consumul excesiv de alcool și la tulburări de anxietate.  

Printre obiceiurile demne de urmat ale unora dintre cele mai inteligenți oameni sunt următoarele:

  • Sunt persoane perseverente
  • Își stabilesc obiective clare
  • Sunt pasionați de lectură, iar de aici rezultă numeroase alte beneficii – cititul îmbunătățește capacitatea de exprimare, ajută la formularea și exprimarea gândurilor, crește capacitatea de rezolvare a problemelor, crește nivelul capacității de concentrare, favorizează coerența exprimării în scris, stimulează memoria. Încurajator este faptul că, dacă citim fie și doar 15 minute zilnic, suntem expuși la nu mai puțin de 1.000.000 de cuvinte pe an. Un efort mic pe termen scurt, cu rezultate extraordinare pe termen lung.
  • Sunt persoane disciplinate
  • Au abilități cognitive mai dezvoltate

Nici „apucăturile” nu le sunt însă străine oamenilor inteligenți:

  • Au tendința de a bea în exces. Studiile relevă faptul că, odată deveniți adulți, copiii inteligenți sunt mai predispuși să consume mai mult alcool, în comparație cu ceilalți.
  • Se droghează. De exemplu, persoanele de sex masculin cu un coeficient de inteligență mai mare decât 107 sunt de două ori mai predispuse să consume droguri la maturitate decât colegii lor. Persoanele de sex feminin cu un coeficient de inteligentă mai ridicat de 107 sunt de trei ori mai predispuse la același lucru decât colegele lor, ceva mai sărace cu duhul.
  • Sunt păsări de noapte și merg la culcare mult după miezul nopții, însă acest lucru atrage după sine alte probleme: riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace, riscul de a deveni obezi, predispoziția spre depresie.
  • Sunt persoane anxioase, iar asta poate duce, de asemenea, la depresie, fumat și nevroze.

sursa foto: thelooksee.com

COOLtura Mall

Post a comment