De mici suntem obișnuiți să primim: atenție, cuvinte de laudă, îmbrățișări, cadouri. Parcă tot mai multe, spre prea multe cadouri, în zilele noastre. Vine însă și vremea în care descoperim că a oferi și, mai ales, a întinde o mână de ajutor celor care au nevoie reală ne poate aduce o satisfacție mult mai mare și sentimentul de împlinire, unul dintre puținele lucruri valoroase ce nu pot fi cumpărate.

Cei care au studiat voluntariatul au descoperit că voluntarii au parte de numeroase beneficii, venite ca urmare a timpului lor pus în slujba celorlalți. Din câte se pare, voluntarii trăiesc mai mult, sunt mai sănătoși (generozitatea este mai importantă chiar decât practicarea sportului și alimentația corectă), au mai multe relații solide, mai multă încredere în ei și chiar mai mult succes în carieră. Totodată, cei care sunt altruiști din fire au mai puține șanse să sufere de depresie, însă toate aceste beneficii vin doar dacă voluntariatul este practicat cu sinceritate: adică dacă cei implicați în proiecte umanitare vor cu adevărat să îi ajute pe ceilalți și nu doar să se simtă mai bine într-o anumită perioadă a vieții.

Dacă ești o persoană care speră să schimbe în bine comunitatea din care face parte, care își dorește să cunoască oameni noi și diferiți, să își petreacă timpul liber în preajma celor care au nevoie de ajutor, sau pur și simplu să facă un lucru la care se pricepe de minune, atunci poți fi voluntarul de care depinde fericirea altcuiva. În această rubrică vei găsi oameni pe care îi poți ajuta, cauze pe care să le susții, proiecte de responsabilitate socială în care să te implici.

COOLtura Mall

Post a comment