Contributor: Bianca Bujor

Cuvintele şi acţiunile care au caracterizat anul ce tocmai s-a încheiat au fost distanţare şi izolare. Am învăţat să trăim, să gândim şi poate chiar să simţim altfel, însă într-o viaţă ca o furtună, mai apare şi câte o mică rază de soare care ne face să zâmbim, să vedem dincolo de norii cenuşii. Redescoperim că lucrurile speciale şi emoţiile autentice vin uneori de unde ne aşteptăm mai puţin, din lumea celor care nu cuvântă, dar comunică atât de frumos.

Ce am vrea să luăm cu noi din anul ce a trecut ? Probabil că nu foarte multe, dar fotografia desemnată câştigătoare în cadrul competiţiei internaţionale Ocean Photography Awards 2020 este unul din acele lucruri care ajung direct la suflet. Melbourne, Australia și o colonie de aproximativ 1400 de pinguini mici; însă doi dintre ei au ceva special, aproape uman. Amândoi şi-au pierdut perechea înaripată, iar acum sunt singuri şi suferă din această cauză. O poveste  aproape incredibilă, nu-i aşa ? Incredibil este, însă, abia ceea ce urmează: s-au întâlnit (căci lumea, pardon, colonia este mai mică decât credem:) , iar acum se consolează, se îmbrăţişează şi admiră împreună licăririle oraşului ca într-o scenă plină de romantism.

Această întâmplare rară şi specială a surprins-o câştigătorul Ocean Photography Awards 2020, fotograful german Tobias Baumgaertner, pe a cărui pagină de Instagram (@tobiasvisuals) veţi găsi multe cadre spectaculoase, alături de fotografia viral de emoţionantă a cuplului de pinguini. Artistul nu s-a bazat doar pe noroc atunci când a reuşit să imortalizeze momentul. Voluntarii care urmăreau colonia i-au spus povestea perechii neobişnuite şi, cum în competiţie nu era permisă utilizarea luminii artificiale, iar micuţii erau mai mereu în mişcare, acesta a avut nevoie de trei zile pentru a realiza o poză perfectă. Dar a meritat, nu doar pentru că i-a adus titlul de câştigător în cadrul concursului, dar şi pentru emoţia ce a făcut înconjurul lumii.

COOLtura Mall