Când a aflat că urmează să devină mamă, Heidi Murkoff, autoarea celei mai bine vândute cărți despre sarcină, La ce să te aștepți când ești însărcinată, și-a dat seama că habar nu are ce trebuie să facă. Deși a încercat să se informeze citind tot ce i-a căzut în mâini despre acest subiect, nimic nu a reușit să îi explice ce urma să trăiască, așa că a început să scrie propria carte. Manuscrisul pentru cartea publicată și în România, de editura Lifestyle Publishing, parte a Grupului editorial Trei, a fost gata cu numai două ore înainte de a intra în travaliu cu Emma, copilul care a inspirat toate aceste lucruri. Uimitor este că cea de-a cincea ediție a cărții, devenită un succes mondial, o are pe copertă chiar pe Emma, în timp ce era însărcinată cu primul ei copil, Lennox.

Pe lângă lămuririle referitoare la alimentație, sport și viața de cuplu, cartea urmărește pas cu pas și evoluția din fiecare lună a sarcinii, dar pune pe masă și situațiile de care se vorbește prea puțin, cum ar fi complicațiile care pot apărea, depresia postpartum sau pierderile de sarcină.

În plus, noua ediție conține și informații pe înțelesul viitorilor tătici, grupate în casetele „Pentru tați”.

Publicată prima dată în 1984, cartea este descrisă în prezent ca fiind „Biblia femeilor însărcinate” și, până acum, a fost vândută în peste 19 milioane de exemplare. De exemplu, în rândul femeilor din SUA este atât de populară, încât 93% dintre gravidele care apelează la un ghid despre sarcină citesc această carte, potrivit USA Today.

 

COOLtura Mall

Post a comment