Osteria Francescana din Modena, Italia, a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în cadrul ceremoniei World’s 50 Best Restaurants, ce a avut loc pe 13 iunie 2016, la New York. Restaurantul este deținut de celebrul chef Massimo Bottura și a primit acest titlu pe baza voturilor acordate de aproape 1000 de experți culinari din întreaga lume. 

După doi ani în care a ocupat poziția secundă în acest top, restaurantul lui Bottura primește în sfârșit coroana. Totodată, Osteria Francescana este primul restaurant italian care a ajuns vreodată numărul 1 pe această listă, poziție deținută anterior de restaurantul El Celler De Can Roca (care anul acesta s-a clasat al doilea).

bottura4

Chef-ul în vârstă de 53 de ani este renumit pentru experimentele culinare pe care le face cu elementele bucătăriei italienești, reinventând și aducând constant îmbunătățiri acesteia. În 2015, restaurantul său a sărbătorit 20 de ani de existență, timp în care a oferit clienților atât meniuri à la carte, cât și tasting menus. Creațiile lui Bottura sunt influențate de artă și muzică, în special de jazz, iar cele trei camere ale restaurantului său sunt decorate cu obiecte de artă contemporană.

30

Locul al doilea în top a revenit anul acesta restaurantului El Celler De Can Roca, câștigătorul de anul trecut, iar locul al treilea a fost ocupat de Eleven Madison Park, din New York. Clasamentul din 2016 cuprinde restaurante din 23 de țări, de pe șase continente, însă jumătate din cele prezente în Top 50 sunt restaurante din Europa.

COOLtura Mall

Post a comment