Culorile au o influenţă asupra oamenilor mai mare decât am crede. Nu ştim dacă acesta este motivul pentru care unele oraşe au ales să-şi îmbrace clădirile în culori vii, diverse, dar cu siguranţă acest aspect le face extrem de atrăgătoare. Am ales o listă cu cele mai colorate oraşe europene, pe care vi le prezentăm în cele ce urmează, oraşe numai bune de trecut în agenda de vacanţă!

  • COLMAR, FRANŢA

Pentru toți cei care doresc să evadeze pentru câteva zile şi să pătrundă într-o lume aproape ireală, de basm, oraşul Colmar din Franţa este alegerea cea mai potrivită. Coloritul său unic, ce domină orașul vechi, nu poate fi găsit altundeva în lume. Acest oraş de basm este situat în nord-estul Franței, între oraşele Basel și Strasbourg. Casele vopsite în diferite culori reprezintă un amestec de stil francez și german, iar canalele râului Lauch i-au adus şi denumirea de „Mica Veneţie”. Colmar este un paradis pentru amatorii de fotografii şi un loc minunat pentru relaxare.

  • CINQUE TERRE, ITALIA

Cinque Terre este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase zone din Italia. O vizită la doar unul dintre orașele sale vor confirma acest lucru. Cele cinci oraşe, Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore, situate în nord-vestul Italiei, sunt construite pe dealuri abrupte și pe culmea unor stânci înalte, cu vedere la Marea Mediterană. Împreună formează Cinque Terre, zonă inclusă în patrimoniul cultural UNESCO. Pantofii confortabili sunt o necesitate dacă vreţi să vizitaţi regiunea, deoarece accesul maşinilor este interzis în părţile mai vechi ale acestor orașe. O vizită în satele din Cinque Terre nu este un exerciţiu numai pentru corp, ci şi unul pentru suflet!

  • COPANHAGA, DANEMARCA

Danezilor le plac lucrurile confortabile și primitoare. Ei au chiar si un cuvânt pentru asta: „hyggelig”. Aceasta este şi descrierea perfectă pentru capitala lor, Copenhaga. Cu restaurante confortabile, canale frumoase și cartiere interesante, Copenhaga este unul dintre orașele cele mai primitoare și atractive din regiunea scandinavă. Nyhavn este una dintre cele mai atrăgătoare părți ale orașului, cu o privelişte superbă, case colorate ce datează din secolul al XVII-lea, dar şi localuri populare printre localnici şi turişti, baruri, cafenele și restaurante.

  • AMSTERDAM, OLANDA

Un papagal exotic în parc, rarele momentele de cer albastru deasupra orașului, culori ce te încălzesc chiar și atunci când temperatura scade! Străbătând oraşul, vei vedea peste tot căsuţe tipic flamande, extrem de colorate şi care încă poartă amprenta istoriei, multe dintre ele datând încă secolul al XVII-lea.

  • LONDRA, ANGLIA

Cosmopolitul Notting Hill captivează vizitatorii cu al său şarm unic. Străduţele pietruite, casele în stil victorian, magazinele elegante şi vânzătorii de antichităţi se numără printre motivele  pentru care multe filme s-au turnat aici. Ce poate fi mai plăcut decât să te simţi ca şi cum ai juca în propria ta comedie romantică, pierzându-te prin acest cartier mic şi plin de culoare?!

  • WROCLAW, POLONIA

Probabil că acest oraş nu se află în topul destinaţiilor recomandate de agenţiile de turism, dar s-ar putea regăsi pe lista ta personala. În ultimii ani a devenit tot mai atrăgător pentru turişti datorită arhitecturii sale. Clădirile din oraşul vechi sunt pictate în culori uimitoare, ce te vor înveseli din momentul în care vei ajunge acolo, indiferent de vreme!

  • BURANO, ITALIA

Burano este o insulă în nordul lagunei veneţiene, la doar 40 de minute de mers cu barca de Veneția. Aşezarea este un vechi sat de pescari, care datează din timpul Imperiului Roman. Insula este renumită pentru arta de a face dantelă și casele sale luminoase şi multicolore. Originea culorilor este necunoscută, dar povestea spune că în trecut, când pescarii se întorceau de pe mare, ei nu puteau să-şi recunoască locuinţele din cauza ceţei, astfel încât au început să le vopsească în culori diferite.

  • PARGA, GRECIA

Parga, aşezarea grecească veneţiană, este un sat superb, construit în formă de amfiteatru chiar lângă plajă şi care păstrează intactă tradiția arhitecturală a locului. Casele cu faţade colorate, în mod clar influențate de Italia, castelul de pe deal, toate poartă vizitatorii într-o călătorie magică în altă epocă, cu cavaleri și prințese. Şi odată cu lăsarea serii, ce poate fi mai frumos decât să urmăreşti apusul la una din cafenelele de pe mal?!

  • REYKJAVIK, ISLANDA

Reykjavik este un oraș mic, dar compensează prin atitudine și culoare. Nu veți găsi aici magazine de firmă, restaurante și baruri, aşa cum sunt în marile oraşe. În schimb, fiecare colț vă invită să aflați mai multe despre cultura islandeză, fie că este unul dintre restaurante care oferă supă de homar proaspat, fie unul dintre numeroasele magazine stivuite cu cărți și discuri de vinil.

  • SIGHIŞOARA, ROMÂNIA

Construit în secolul al XII-lea, pe malul Târnavei Mari, Sighișoara este printre puținele cetăți medievale încă locuite, incluse în patrimoniul mondial UNESCO din 1999. O plimbare pe străduţele deluroase ale orașului cu arhitectura lor medievală originală, aleile pietruite, scările abrupte, pieţele, turnurile şi cetatea, fiecare colţişor al oraşului te poartă pas cu pas înapoi în timp.

COOLtura Mall

Post a comment