Care sunt cele mai fotografiate locuri din lume?

Nu este vorba de Turnul Eiffel sau de Colosseumul din Roma. Nici măcar de Marele Zid Chinezesc. Corriere della Sera a realizat un top al celor mai fotografiate locuri de pe planetă, așa cum cum reiese dintr-o analiză făcută pe Sightsmap.com, o hartă interactivă care centralizează toate fotografiile făcute de utilizatori și distribuite online. Tu câte ai vizitat până acum? 

  • New York este orașul cel mai fotografiat din lume dacă ținem cont de numărul de fotografii publicate de cei mai mulţi turiști. Iar Muzeul Gugenheim este cel mai pozat loc din New York.
Screenshot_2015-10-07-21-33-36

foto @misshattan

 

  • În topul celor mai fotografiate orașe din lume, trei sunt din Italia. Roma este unul dintre ele. Surprinzător, la Roma cel mai fotografiat monument nu este Colosseumul, ci Trinità dei Monti.
Screenshot_2015-10-07-21-36-00

foto @volgoroma

 

  • Miile de poze care sunt făcute aici aduc pe locul al treilea Barcelona. Iar cea mai mare atracție turistică din acest oraș este, conform, Sightsmap.com, Parc Güell, realizat de Antonio Gaudì.
foto @travellousworld

foto @travellousworld

  • Din top nu putea lipsi romanticul Paris. Iar cea mai mare atracție pentru turiștii fotografi se pare că nu e, așa cum se aşteaptă toată lumea, Turnul Eiffel, ci Moulin Rouge.
foto @wonguy974

foto @wonguy974

  • Istanbul devansează în clasament multe alte metropole ale lumii. Superbul oraș turcesc se mândrește cu Kiz Kulesi, monument aflat pe o mică insuliță la intrarea în Bosfor, care e cel mai fotografiat loc din oraș și care oferă o vedere de poveste asupra moscheilor din centrul istoric.
foto @turkey_home

foto @turkey_home

  • Pe locul al șaselea ne întoarcem în Italia, la Veneția. Ponte dell’Accademia și panorama asupra canalului de aici se regăsesc în cele mai multe poze ale turiștilor.
foto @veneziacityofficial

foto @veneziacityofficial

  • Monaco. Ai fi crezut că se află în top? Hotel de Paris din Monte Carlo, cu 3 stele Michelin, e cel mai fotografiat loc de aici.
foto @monaco_lux

foto @monaco_lux

  • Florența. Iar Piazzale Michelangelo, acolo unde se află copia lui David, este preferata turiștilor care au ales să împărtășească din experiențele lor în mediul social online.
foto @firenzecityofficial

foto @firenzecityofficial

  • Un oraș sud-american intră în top. E vorba de Buenos Aires. Plin de culoare și energie, Caminito se pare că este locul cel mai fotografiat din metropolă.
foto @kriztian_reyez7

foto @kriztian_reyez7

  • Ne întoarcem în Europa pentru ultimul loc, Budapesta. Cu termele și palatele sale vechi, se pare că e pe gustul turiștilor din întreaga lume.
foto @budapest101

foto @budapest101

COOLtura Mall

Post a comment