În anii ’20 Mița, „curtezana pe biţiclu”, era un personaj celebru al Bucureștilor acelor vremuri. Azi, o pasiune pentru sportul pe două roți, dar și pentru frumos, a readus acest nume în atenția publicului, sub forma unui brand 100 % românesc de șosete. Colorate, dungate, cu mustăți sau albinuțe, șosetele Madam Mitza se regăsesc în trusa celor mai hip tineri și însoțesc deopotrivă doamne și domni zăriți la plimbare pe străzile orașelor. Cu siguranță cel mai bine se asortează cu bicileta, dar sunt dornice să se împrietenească cu oricine vrea un companion de plimbare. Cine este Madam Mitza de azi? Ei bine, este vorba de Bogdan Voiculescu, fodatorul brandului, care ne-a povestit despre cum a luat naștere acest business românesc, cine creează modelele și cum l-a inspirat o veche tradiție de familie. 

Cum și când a apărut ideea business-ului Madam Mitza?

Dintr-o joacă?! Undeva la sfârșitul anului 2014, toamnă spre iarnă era. În urma unor discuții avute cu un bun prieten, am hotărât că trebuie să am un brand al meu pe care să-l dezvolt. Ne întrebam la vremea aceea ce tip de produs am putea comercializa. Și din căutările mele pe net am găsit multe branduri interesante. Chiar și de șosete. Atunci am știut clar că nu trebuie să import nimic, ci să dezvolt un nou brand, 100% românesc. Așa a apărut www.MadamMitza.com.

Există vreo legătură cu Miţa, „curtezana pe biţiclu”, celebră pe străzile din Bucureştiul anilor ’20?

Da. Aici a fost tot schepsisul. Ramânând la ideea de șosete, am hotărât să fac în prima fază șosete înalte (3/4), cu model, colorate, pentru dame. Dar cum să se numească brandul? Și iată că am asociat modelul Miței Biciclista cu povestea mea, a șosetelor mele. Sunt convins că o mai bună asociere cu povestea curtezanei nici că se putea face. Și uite așa a luat ființă MADAM MITZA. Adică nici lady, nici mademoiselle, nici coană, ci simplu, pe înțelesul tuturor: MADAM.

Cine e de fapt Madam Mitza? 

Madam Mitza este un personaj care are grijă ca un anumit tip de femei și bărbați să aibă opțiunea de a încălța șosete prin care să-și etaleze personalitatea. Madam Mitza este câteodată bărbatul fashionist și mai tot timpul femeia care își alege cu foarte mare grijă accesoriile.

Cine creează modelele de șosete?

Subsemnatul. Bărbatul designer care a devenit un bun fashionist. Mă ajută cu sfaturi si idei și Andreea, soția mea, dar și Adela, fiica mea.

Care sunt cele mai căutate modele și cine sunt cumpărătorii unor astfel de șosete?

Cel mai vândut model de la lansarea Madam Mitza și până acum este de departe cel cu mustăți. Este un model de succes în 4 variante de culori. Cumpărătorii sunt femei și bărbați deopotrivă. Am plecat cu modele și mărimi pentru dame, iar în acest moment vindem cel mai mult pentru bărbați. Sunt oameni cu carte, oameni care au și își doresc să arate lumii o altă față a lor, cu un statut aparte în viața socială. Iubesc viața, sunt optimiști, zâmbesc tot timpul și sunt foarte buni prieteni.

Care a fost prima provocare a acestui business?

Producția primelor 6 modele. După lungi căutări și negocieri am ajuns la un consens împreună cu producătorul. Calitatea și simțul răspunderii în ceea ce privește lucrul făcut ne caracterizează.

Și care este secretul unei investiții de succes?

Perseverența. Răbdarea pe care trebuie s-o ai pentru a duce la bun sfârșit tot ceea ce ți-ai propus.

Care este background-ul celor care dețin acest business? Și a fost Madam Mitza primul pas în lumea antreprenoriatului?

Nu, nu a fost. Activez din 2001 ca antreprenor. Bine, pe atunci era „patron” de SRL. Există si dna. Andreea Voiculescu, care este licențiată în Litere. Dacă nu ar fi ea, mai mai că Madam Mitza nu ar fi avut o asemenea poveste. Am inceput și am continuat în tot acest răstimp să fac ce-mi place. Adică DESIGN. Am terminat Liceul de Arte Nicolae Tonitza, urmând apoi cursurile de design din cadrul Academiei de Arte Nicolae Grigorescu. Am făcut de la design de identitate, până la amenajări interioare și film. Experiența mi-a arătat că pot începe un nou business oricând.

Care e cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o de când conduceți acest business?

Că trebuie să ai incredere în oamenii cu care colaborezi. Răbdare, dar și seriozitate.

Cum faci ca antreprenor să îi cucerești pe oameni și să îi transformi în clienți fideli?

Cu felul meu de a fi, de a aranja lucrurile, implicat în viața de zi cu zi a Madam Mitzei. Prin șosetele pe care le ofer cu atât de multă caldură și bucurie. Prin promptitudine, disponibilitate și corectitudine.

Madam Mitza este un brand 100% românesc? A reușit el să pătrundă și pe piața internațională? Dacă da, unde, dacă nu, vă propuneți asta?

În acest moment, Madam Mitza este un brand 100% românesc. De la concept până la producție implicăm tot mai mulți oameni și companii din România. Viitorul sună bine. Ne dorim să ajungem în Europa. Cred că Ungaria va fi prima pe listă și apoi Bulgaria. Spre sfârșitul anului 2017. Sunt câteva persoane, cetățeni străini, care poartă șosetele Madam Mitza datorită prietenilor români sau pentru că și le-au cumpărat direct de la târgurile la care am participat.

Bicicletă, mașină sau motor? Ce alegeți?

Motor. Am mult mai multe motive să aleg motorul decât bicicleta sau mașina. Dar asta este o altă poveste. (râde)

Știu că familia dvs. are o poveste interesantă în ceea ce privește dezvoltarea motociclismului în România. Ne dați mai multe detalii?

Gheorghe Voiculescu, bunicul meu, a fost unul dintre pionierii motociclismului românesc. Atunci când motociclismul a luat ființă în România, nea Gică a pus umărul la dezvoltarea acestui sport. Apoi a urmat tatăl meu, Paul Voiculescu. Suntem, cel puțin din câte știu eu, în prezent, singura familie din țară în care există la același tip de sport un Maestru Emerit al Sportului și un Maestru al Sportului. Bunicul meu și tatăl meu. Bunicul a alergat la toate categoriile acestui sport, cum ar fi motocross, viteză, dirt-track, iar tata a fost doar la dirt-track.

Ce anume ați moștenit de la tatăl și bunicul dvs?

Pasiunea pentru un lucru bine făcut. Tenacitatea.

Știu că aveți o fiică. E și ea pasionată de domeniul artistic, vă inspiră atunci când alegeți să produceți un anumit model de șosete?

Nu că mă inspiră, dar a devenit un partener cu drepturi depline în discuțiile despre modelele noi de șosete. Împreună cu ea și Andreea, mama ei, formăm o echipă.

Ce alte pasiuni aveți?

Filmul, motociclismul și pescuitul.

Citiți? Dacă da, ce anume? Care e ultima carte citită care v-a plăcut în mod deosebit?

Cel mai mult citesc Mircea Eliade.

COOLtura Mall

Post a comment