Specialiștii de la Harvard sunt de părere că l-au descoperit pe următorul Einstein! Are numai 23 de ani și este fată! Sabrina Gonzalez Pasterski, studentă la prestigioasa universitate, este deja, în ciuda vârstei, unul dintre cei mai cunoscuți fizicieni din Statele Unite. A absolvit Massachusetts Institute of Technology în numai 3 ani, cu nota maximă, iar în prezent își face doctoratul la Harvard într-un regim special, cu libertate totală în studiu și cercetare.

Foto: Nextshark

Sabrina a atras atenția comunității științifice și academice atunci când, la numai 14 ani (în 2008), și-a construit singură un avion cu un singur motor și a publicat pe YouTube întregul proces de fabricare. Conform secondnexus.com, profesorii Allen Haggerty și Earll Murman de la Massachusetts Institute of Technology au fost de-a dreptul uluiți atunci când au văzut filmulețul. Apoi, la 16 ani, Sabrina a zburat cu acest avion pe deasupra lacului Michigan, fiind cea mai tânără persoană din istorie care a pilotat un avion proiectat și construit de ea.

Foto: segredosdomundo.r7.com

Studiile și cercetările Sabrinei se întreaptă către mecanica cuantică, observarea găurilor negre, spațiu și timp, radiația electromagnetică. Unele dintre cele mai mari companii îi finanţează studiile și este apreciată de mulţi profesori cunoscuţi de la Harvard, printre care Andrew Strominger, cel care lucrează cu Stephen Hawking. Tânăra fiziciană a primit deja oferte de angajare, inclusiv de la fondatorul Amazon, iar NASA se află pe lista celor interesaţi de Sabrina. Aceasta nu are niciun cont pe rețelele de socializare, lucru pe care îl subliniază clar chiar pe site-ul ei.

Foto: Nextshark

COOLtura Mall

Post a comment