Începând de astăzi, COOLtura Mall vă invită la concurs. Trei exemplare ale cărții Lupta mea Cartea Întâi: Moartea unui tată, de Karl Ove Knausgård, apărută la Editura Litera, își așteaptă câștigătorii. Tot ce trebuie să faceți pentru a intra în posesia unui exemplar este să lăsați un comentariu la această postare în care să ne spuneți de ce vă doriți cartea. Puteți face acest lucru începând de azi, până duminică, 15 noiembrie, la ora 19.00. Trei comentarii înscrise care ne vor convinge vor fi răsplătite cu câte un exemplar al cărții.

citeste-un-fragment-din-lupta-mea-cartea-intai-moartea-unui-tata-de-karl-ove-knausgaard-035-body-image-1441789165-size_1000

Odată cu volumul Moartea unui tată, Editura Litera aduce și în România seria autobiografică Lupta mea, scrisă de Karl Ove Knausgård, răsplătită deja cu Premiul Criticilor Norvegieni. Acesta este doar primul din cele șase volume ale seriei care a produs o impresie puternică în întreaga lume, plasându-l pe Knausgård printre marile nume ale literaturii nordice. Revista Time l-a numit „Proust al Norvegiei”, o comparație cât se poate de firească și meritată având în vedere stilul asemănător cu al celebrului scriitor francez pe care și l-a însușit cu mult succes. Astfel, în Moartea unui tată regăsim parantezele deschise, cu detalii generoase despre cele mai obișnuite lucruri, cu performanța de a nu plictisi, ci doar de a-l absorbi pe cititor în lumea lui.

COOLtura Mall

31 Comments

 1. Cristina Buburuzanu

  Am citit doar recenzii bune.As face o bucurie unei prietene care si-o doreste, daca as castiga cartea.De citit, vreau sa o citesc cand apare tota seria de 6, vreau sa am continuitate.

 2. Romina Hamzeu

  Tatăl meu a murit acum 7 luni, prima dată când am văzut această carte „umblând” pe facebook, m-am dus cu gândul la el. Moartea unui tată, sună atât de dureros, încât am impresia c-a fost ieri. Pentru mine, „moartea unui tată” este moartea unui erou care mi-a călăuzit pașii până la vârsta de 19 ani, care m-a sprijinit atunci când dat la liceu, când am avut bacalureatul, admiterea, ca apoi să plece și să-mi lase un gol prea mare în inimă. În fiecare zi, învăț cum e viața mea fără el. În fiecare zi, mă gândesc la el ca la cineva care e plecat într-o călătorie din care se va întoarce, azi, mâine sau poate peste câțiva ani. Dar se va întoarce.

 3. Georgiana

  Sunt foarte sincera cand spun ca nu am auzit de cartea asta niciodata!Am gasit întâmplător concursul si mi-a atras atentia coperta,dar cel mai mult titlul!
  De ce?Ei bine am trecut prin „Moartea unui tata” acum ceva timp,si fiindca aveam o vârsta fragedă,nu mi-am dat seama prea bine la momentul respectiv!
  Nu vreau sa impresionez sau ceva de genul dar chiar daca poate ma însel,am impresia ca si aceasta carte reflecta o mica parte din viata mea!
  Si de aceea as fi bucuroasă sa vad despre ce este vorba!

 4. constantin maricica

  Foarte tentant pentru ca nu stiu autorul si nici ceeea ce scrie, deci curiozitatea e foarte mare!

 5. Dragan Andreea-Cristina

  Am mai vazut poze de ale autorului pana acum si in fiecare imagine pare sa aiba o poveste in spate care merita cu adevarat spusa si o greutate pe umeri. Imi pare genul de barbat alfa care nu ar da niciodata inapoi pentru familie si care e gata sa faca orice. Ma atrage mai intai autorul, ca om, apoi ca autor, am citit recenzii foarte bune si am multi amici care-mi spun ca merita toti banii. Coperta cartii, titlul si mica descriere de pe spate te pun in cumpana, parca ai vrea sa citesti, dar parca ai vrea si sa nu descoperi adevarul. Imi transmite deja sentimente despre conflictul interior pe care il duce autorul, despre moartea care, cred eu, e o moarte simbolica. Chiar m-au facut curioasa toate aceste lucruri. Si daca n-o castig aici, cel mai probabil mi-o cumpar cu prima ocazie.
  Multumim pentru concurs!

 6. Oana Ungureanu

  În ultima vreme abia am mai reușit să mai pun mâna pe o carte bună. Poate și din cauza lipsei de timp, ori din cauza epuizării psihice. Tocmai de asta mi-a trecut prin gând că aș putea să depășesc acest moment ce unii îl numesc „reading slump” cu prilejul publicării lui Knausgard și la noi. Ceea ce m-a atras cel mai tare a fost primul impact pe care l-a avut asupra mea o primă lecturare a sinopsisului cărții. Nu avem în față o poveste dulce, despre zâne și prinți, ori vreun fantasy despre vampiri. Din contră, avem un autor ce își așterne brut și sincer sentimentele pe hârtie, și odată cu ele, povestea de viață. Poate evadarea într-o altă lume mă va deconecta măcar pentru câteva zeci de minute de la stresul și surmenajul cotidian.

 7. Chindriș Maria

  Am auzit de această carte de la fiica mea, care mă pune la curent cu noutățile în fiecare zi. Interesul ei pentru ea l-a stârnit și pe al meu și am rămas oarecum intrigată de privirea pătrunzătoare a autorului. Parcă se adună toate suferințele și bucuriile în ochii aceia, parcă vrea să-ți transmită un lucru important, care nu poate reieși decât din carte. M-aș bucura tare mult să o câștig.

 8. Andreea

  Imi doresc aceasta carte, deoarece am auzit numai lucruri bune despre ea si imi place sa incerc autori noi si frumosi de fiecare data.

 9. IleanaL

  Imi plac oamenii care pretuiesc adevarul si nu se feresc sa-l rosteasca. Uneori realitatea transmisa poate parea extrem de dura, iar cruzimea este de cele mai multe ori asociata direct omului care a avut curajul sau nebunia sa spuna lucrurilor pe nume. Sunt curioasa care este partea lui de adevar cu care a reusit sa-si supere cunoscutii. Mi-ar placea sa stiu ce a gandit, cum a gandit, cine sau ce i-a influentat viata …date fiind sansele slabe de a-l intalni in persoana, ar fi grozav sa-i urmaresc existenta in cele mai intime adevaruri (doar prin simpla lecturare a acestei carti).

Post a comment