Începând de astăzi, COOLtura Mall vă invită la concurs. Trei exemplare ale cărții Lupta mea Cartea Întâi: Moartea unui tată, de Karl Ove Knausgård, apărută la Editura Litera, își așteaptă câștigătorii. Tot ce trebuie să faceți pentru a intra în posesia unui exemplar este să lăsați un comentariu la această postare în care să ne spuneți de ce vă doriți cartea. Puteți face acest lucru începând de azi, până duminică, 15 noiembrie, la ora 19.00. Trei comentarii înscrise care ne vor convinge vor fi răsplătite cu câte un exemplar al cărții.

citeste-un-fragment-din-lupta-mea-cartea-intai-moartea-unui-tata-de-karl-ove-knausgaard-035-body-image-1441789165-size_1000

Odată cu volumul Moartea unui tată, Editura Litera aduce și în România seria autobiografică Lupta mea, scrisă de Karl Ove Knausgård, răsplătită deja cu Premiul Criticilor Norvegieni. Acesta este doar primul din cele șase volume ale seriei care a produs o impresie puternică în întreaga lume, plasându-l pe Knausgård printre marile nume ale literaturii nordice. Revista Time l-a numit „Proust al Norvegiei”, o comparație cât se poate de firească și meritată având în vedere stilul asemănător cu al celebrului scriitor francez pe care și l-a însușit cu mult succes. Astfel, în Moartea unui tată regăsim parantezele deschise, cu detalii generoase despre cele mai obișnuite lucruri, cu performanța de a nu plictisi, ci doar de a-l absorbi pe cititor în lumea lui.

COOLtura Mall

31 Comments

 1. Kruppa Madalina

  Mi-a atras atentia aceasta carte, inca de cand a fost lansata, dupa ce i-am citit sinopsisul si datorita colectiei din care face parte. Nu am fost prea impresionata pana acum de romanele autobiografice, dar am presimtirea ca aceasta carte va schimba acest lucru si imi va ramane intiparita in minte mult timp.

 2. roberts

  cred ca efectiv ma trage subiectul. este un autor despre care nu stiu nimic, iar in ultimii ani sunt atrasa de memorii si cartile autobiografice. as dori tare mult sa castig.

 3. Laura

  Mi-aș dori foarte mult să câștig această carte. Tot ce am auzit despre ea e de natură să mă intrige. Până și coperta mi se pare așa. Am citit că autorul și-a asumat odată cu publicarea cărții chiar despărțirea de anumiți prieteni sau membri ai familiei care s-au arătat revoltați de realismul ei și s-au simțit trădați. Totuși, autorul a fost de neclintit și n-a fost de acord să schimbe nimic din ceea ce i-a oripilat pe ei. Sunt foarte curioasă sa aflu care este lupta autorului, cu cine are de purtat aceste bătălii și dacă iese învingător din ele.

 4. Bar Erika

  Mi-a atras atentia titlul cartii.

 5. Olivia Dumitriu

  Întotdeauna am considerat că răceala aceea specifică mitului despre nordici nu are temei decât în fundamentul cultural clădit greșit. Cartea aceasta – probabil – va dovedi multora câtă căldură poate oferi ceva ce, la suprafață, părea înghețat. Sau asta pare să promită…
  Îmi doresc cartea pentru că sunt la secția de limbi scandinave la Facultatea de Litere, am ajuns în anul al doilea neavând nici o intenție să abandonez și de asemenea pentru că mă voi specializa în domeniul limbii și literaturii norveginene, dar pentru aceasta am nevoie să înțeleg de unde pornește tumultul psihologic al acestui popor, nu doar limba în sine.

 6. Andreea

  Îmi doresc cartea pentru că cititul este pentru mine ca aerul pe care îl respir. Iubesc să citesc la fel de mult cum iubesc viața. Orice carte își pune amprenta asupra mea și sincer îmi doresc să păstrez în mine cât mai multe cuvinte, personaje, povești, zâmbete și emoâii, toate născute cu fiecare carte pe care o citesc.

 7. Georgescu Ruxandra

  Mă simt atrasă de cultura nordică și în general de scriitorii contemporani. Comparația cu Proust și faptul că o serie de 6 volume a fost premiată (ceea ce înseamnă continuarea subiectului cu o vădită abilitate) sunt alte argumente care m-au făcut să doresc cartea.

 8. Dana Dumitru

  Deşi chiar acum citesc această carte, mi-aş mai dori un exemplar pentru a-l putea dărui unei bune prietene pasionată de literatura nordică.

 9. Diana

  Am auzit prima data de aceasta carte de la o colega de facultate care a citit-o chiar in limba originala. Atat de mult mi-a vorbit despre autor si despre singularitatea sa in literatura norvegiana prin faptul ca scrie la persoana intai si nu sfieste sa descrie cele mai intime ganduri si sa puna pe tapet franturi reale de viata, incat m-a convins ca e un roman altfel ce merita cu adevarat citit.

 10. Gabi

  Cu o privire patrunzatoaresi ochi albastri de gheata, Karl Ove mi-a zambit intr-o dimineata friguroasa in statia de RATB de la inaltimea posterului ce anunta primul sau roman tradus in limba romana. Imediat am scos telefonul sa caut informatii despre carte si in momentul in care am vazut ca este autobiografia unui barbat, tata a 4 copii, ce vorbeste la modul cel mai sincer si brutal despre greutatile de a fi parinte, despre fericirea de a fi singur cu gandurile tale, despre relatia complicata cu tatal sau si despre dificultatile unei casnicii am stiut ca o sa vreau sa citesc cartea cat mai repede pentru ca reuneste teme prea putin dezbatute in literatura, din perspectiva unui barbat.

Post a comment