Începând de astăzi, COOLtura Mall vă invită la concurs. Trei exemplare ale cărții Lupta mea Cartea Întâi: Moartea unui tată, de Karl Ove Knausgård, apărută la Editura Litera, își așteaptă câștigătorii. Tot ce trebuie să faceți pentru a intra în posesia unui exemplar este să lăsați un comentariu la această postare în care să ne spuneți de ce vă doriți cartea. Puteți face acest lucru începând de azi, până duminică, 15 noiembrie, la ora 19.00. Trei comentarii înscrise care ne vor convinge vor fi răsplătite cu câte un exemplar al cărții.

citeste-un-fragment-din-lupta-mea-cartea-intai-moartea-unui-tata-de-karl-ove-knausgaard-035-body-image-1441789165-size_1000

Odată cu volumul Moartea unui tată, Editura Litera aduce și în România seria autobiografică Lupta mea, scrisă de Karl Ove Knausgård, răsplătită deja cu Premiul Criticilor Norvegieni. Acesta este doar primul din cele șase volume ale seriei care a produs o impresie puternică în întreaga lume, plasându-l pe Knausgård printre marile nume ale literaturii nordice. Revista Time l-a numit „Proust al Norvegiei”, o comparație cât se poate de firească și meritată având în vedere stilul asemănător cu al celebrului scriitor francez pe care și l-a însușit cu mult succes. Astfel, în Moartea unui tată regăsim parantezele deschise, cu detalii generoase despre cele mai obișnuite lucruri, cu performanța de a nu plictisi, ci doar de a-l absorbi pe cititor în lumea lui.

COOLtura Mall

31 Comments

 1. Pavlov ALexandra

  Imi doresc aceasta carte pentru ca ma PASIONEAZA autobiografiile, iar combinatia – autobiografie norvegiana – este fatala.

 2. Kruppa Adrian Gabriel

  Soția mea e o mare cititoare și îndrăgostită de cărți până în măduva oaselor. Mi-aș dori această carte ca să i-o ofer cadou, căci nimic nu o bucură mai mult. Mi-aș dori să-i pot urma și eu exemplul și să-mi fac mai mult timp pentru citit.

 3. Ene Iuliana

  Imi doresc sa intru in posesia acestei carti pentru ca m-a facut curioasa si vreau sa ma bucur de fiecare rand scris intre copertile sale.

 4. Epure Roxana

  Mi-ar plăcea să câștig acest volum, pentru că nu am câștigat niciodată nicio carte la niciun concurs la care am participat. Sincerul Adevar. La fel de sinceră sunt și atunci când vă spun că am o curiozitatea aproape nebună în ceea ce privește conținutul romanului. Sunt o cititoare împătimită, iubesc autorii, poveștile lor și o bucată bună, chiar foarte și poate Prea bună din economiile mele se duce o dată ce apăs butonul Comandă, uneori chiar săptămânal, pe site-urile de profil. Îmi place să citesc ceea ce cumpăr, rar împrumut, și atunci când o fac, dacă mi-a plăcut mult cartea respectivă, la următoarea comandă o pun în coș. Apropiații spun că am o ”legătură specială” cu cărțile mele. Și deși, sună un pic patologic, cred că au dreptate! La câte am de citit mereu, nu prea rămâne timp de recitit, dar îmi satisfac dorul de poveștile citite, rearanjând cărțile în bibliotecă, răsfoindu-le, și recitind mici pasaje. Îmi place să dăruiesc cărți și indiferent dacă voi primi cartea de la voi sau nu, prietenii mei, tot vor primi o carte cadou Crăciunul acesta.

  Nu știu nimic despre Karl Ove Knausgård, dar figura lui de rocker îmi spune că voi găsi în scrierea lui aspecte de viață actuale & spirituale & profunde. Voi afla dacă am sau nu dreptate…

 5. Pop Delia

  Imi doresc aceasta cartea, pentru ca titlul acesta mi-a dat cumva aripi si m-a scos din anumite stari pesimiste! Sunt sigura ca aceasta carte are rolul de a-mi oferi sansa la un nou inceput, sansa la o viata relaxata, alaturi de povestea acestei carti!

 6. Ana-F

  Anul 2014 a fost pentru mine lupta mea – moartea tatalui meu. In ultima lui zi, cand stateam la capataiul lui si incercam sa-mi abat gandurile negre citind Cimitirul de piane, am fost surprinsa de primele pagini ale cartii lui Peixoto….unele pagini ale cartilor par, pur si simplu, desprinse din viata unora dintre noi…Mai mult nu-i de spus

  1. COOLtura Mall

   Dragă Ana,
   Te anunțăm cu bucurie că ești câștigătoarea unui exemplar din cartea scriitorului norvegian Karl Ove Knausgard, „Lupta mea Cartea Întâi: Moartea unui tată”. Te rugăm să ne scrii pe adresa contact@coolturamall.ro și să ne lasi datele tale de contact (numele complet, adresa și numarul de telefon) pentru a-ti putea trimite premiul.
   Felicitări!

 7. Andreea

  Ma pregateam sa scriu argumentatia pentru care imi doresc cartea, iar in timp ce scrollam si ma gandeam cum sa compun raspunsul mi-au cazut ochii pe mesajul Anei-F si m-a impresionat. Stiu ce inseamna pierderea unui parinte si ce rani lasa in urma, va rog sa o alegeti castigatoare! Motivele mele erau legate de curiozitate si dorinta de cunoastere. Seara frumoasa!

 8. Baetu

  Sa cunosc o alta parte din literatura nordica. Am mai citit si La furat de cai, de Per Tetterson, alt scriitor norvegian.

 9. Eric Victor

  Imi doresc aceasta carte deoarece cartile sunt un izvor nesecat de cunostinte indiferent daca citesti o carte de specialitate sau pur si simplu un roman. Din fiecare carte se poate invata cate ceva. Totul vine din dorinta noastra sa reusim sa tragem o conluzie din povestea pe care autorul ne prezinta si sa nu facem sau sa facem si in viata reala.

 10. Radu Victoria

  Pentru mine , tata ” a murit ” , când aveam 6 anișori . Acum am 38 si am așteptat toți acești ani sa ” învie ” , sa fie viu in viața mea , dar a murit iar si iar , cu fiecare zi , cu fiecare săptămana , cu fiecare an …. El trăiește , trăiește dar nu pentru a fi tatăl meu …. Vreau sa văd cum e pentru Ove ” Moartea unii tată „. Poate înțeleg de ce uni tătici mor fără a fi morți . Mulțumesc .

Post a comment