Cosmin Popovici, CEO Magnor vorbește despre investiții in aur în anul 2025 și despre trendurile din domeniu.
MAGNOR, liderul pieței de tranzacționare a aurului, electronicelor și produselor de lux pre-owned, a avut în 2024 cel mai ambițios an din istoria sa de peste 16 ani.
Compania românească a înregistrat performanțe pe toate liniile sale de business (retail cu metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux, creditare pe termen scurt tip amanet și schimb valutar), și-a mărit divizia de agenții plasate în puncte strategice și a trecut printr-un proces de rebranding amplu, evaluat de reprezentanții societății pe acțiuni la peste două milioane de euro.
Totodată, a lansat două noi platforme online, una pentru servicii (www.magnor.ro) și o alta pentru retail (www.magnorshop.ro), prin care adresează și piața internațională.
„Toate aceste eforturi au contribuit la poziționarea MAGNOR ca lider de inovație în industrie”
Cosmin Popovici, CEO MAGNOR
Cosmin Popovici, CEO MAGNOR subliniază că „2024 a fost un an marcat de reușite și de curajul de a ne transforma viziunea în realitate, asumându-ne inițiative îndrăznețe care au redefinit standardele industriei”.
Piața de finanțare pe termen scurt tip amanet în 2024 și tendințe 2025 – investiții în aur
Reprezentantul MAGNOR afirmă că piața de finanțare pe termen scurt tip amanet a cunoscut un trend ascendent în ultimii ani. În 2023, valoarea sa totală a înregistrat o creștere de aproximativ 18%, ajungând la două miliarde de lei.
În 2024, s-a depășit pragul de 2,5 miliarde de lei, evoluția favorabilă fiind influențată, printre altele, de creșterea prețului aurului. „Pentru 2025 estimăm că piața își va menține trendul ascendent și va înregistra o apreciere cu cel puțin 20% ”, spune Cosmin Popovici.
CEO-ul companiei explică și de ce este preferat acest tip de finanțare: „Clienții MAGNOR sunt pragmatici, concentrați pe găsirea rapidă a unei soluții financiare sigure și convenabile. Știu foarte clar ce își doresc – acces rapid la finanțare, fără riscuri financiare pe termen lung. Sunt atenți la raportul cost – beneficii și vor transparență și flexibilitate. Acestea sunt criteriile de valoare pentru care sunt solicitate serviciile noastre de finanțare pe termen scurt, pe lângă capitalul de încredere pe care l-am câștigat în cei 16 ani de activitate”.
Electronicele pre-owned și aurul – cele mai tranzacționate produse din portofoliul MAGNOR
Cosmin Popovici susține că există astăzi un interes special pentru investițiile alternative și achizițiile sustenabile. Mentalitatea aceasta se observă mai ales la Generația Z și Millennials. Tinerii de pe aceste segmente demografice vor să cumpere tehnologie performantă la prețuri accesibile. Sunt atrași inclusiv de produsele de lux, dacă plătesc pentru ele un preț corect, cu atât mai mult cu cât acestea se pot transforma în investiții inteligente.
Prin liniile diversificate de business, oferta MAGNOR se intersectează cu necesitățile clienților, astfel că toate segmentele business-ului au înregistrat performanțe în 2024. Totuși, cererea pentru aur a fost una ridicată, dar au existat creșteri importante și pe zona de electronice pre-owned. Acestea au fost favorizate de programele Buy Back derulate de companie atât pentru electronice, cât și pentru aur.
Creșterea cererii pentru lingouri de aur, principala tendință pe piața românească a aurului – investiții în aur
Reprezentantul companiei lider al pieței de tranzacționare a aurului afirmă că metalul prețios a fost întotdeauna cel mai tranzacționat activ al MAGNOR. Pe fondul instabilității economice și geopolitice, cererea pentru aur a înregistrat constant un trend ascendent.
Astfel, Cosmin Popovici arată că, în 2025, principala tendință pe piața aurului din România este marcată de o creștere accentuată a cererii de aur pentru investiții. „Se conturează o preferință pentru lingourile din aur de 24 K, mai ales pentru cele cu gramaje mari. În 2025, aurul se impune ca o alegere strategică de investiții”, subliniază CEO-ul MAGNOR despre investiții în aur.
De altfel, compania este principalul distribuitor al singurei rafinării de metale prețioase la standarde moderne din România, RAFINOR. Pentru a veni în întâmpinarea cererii, MAGNOR a lansat programe Buy Back pentru aur.
Astfel, cei care vin în magazinele companiei cu o bijuterie veche din aur, pe care vor să o vândă primesc un voucher cu reduceri de până la 500 de lei, cu care pot achiziționa bijuterii noi din aur. Învață de aici cum poți investi în aur!
Educația, investiție pe termen lung într-o societate mai puternică
MAGNOR a realizat investiții importante în digitalizare, dezvoltând soluții tehnologice avansate care să optimizeze procesele și să îmbunătățească experiența clienților. Pe lângă această direcție, compania românească realizează constant investiții și în proiecte de responsabilitate socială: „Credem că viitorul se construiește prin educație, performanță și susținerea celor care fac diferența. De aceea, investim în digitalizarea școlilor din comunitățile în care activăm, sprijinind dezvoltarea continuă a procesului educațional și asigurând accesul elevilor la un învățământ modern, adaptat cerințelor actuale”, mai spune CEO-ul MAGNOR.
Compania derulează programul Summer School – Micii Magnorifici, în cadrul căruia oferă copiilor angajaților o bază solidă în educația financiară. „Educația și excelența sunt motorul schimbării, al unui mâine mai bun”, afirmă Cosmin Popovici.
Pentru 2025, MAGNOR își propune consolidarea brandului, continuarea creșterii susținute a cifrei de afaceri, extinderea ofertei de produse, dar și expansiunea teritorială prin deschiderea de noi puncte strategice. Nu în ultimul rând, se continuă investițiile în perfecționarea echipei și în soluții digitale care să îmbunătățească experiența clienților.
Despre MAGNOR
Lider al industriei de profil cu experiență de peste 16 ani, MAGNOR – marcă înregistrată la nivel intenațional – deține cea mai diversificată platformă de tranzacționare pentru bijuterii, produse de lux pre-owned, electronice și metale prețioase. Totodată, holdingul oferă servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet și operațiuni de schimb valutar.
Cel mai dinamic și modern jucător în domeniu, lider de reputație, MAGNOR operează 25 de magazine în Bucureşti, Ilfov, Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Focşani, Bacău, Craiova, Galaţi şi Constanţa, Tg. Mureş, Buzău și Ploieşti.
Pe piața de profil, MAGNOR se diferențiază prin profesionalism, cel mai diversificat portofoliu de produse și servicii, stabilitate și structura de guvernanță corporativă. În raport cu clienții este o soluţie de încredere pentru obţinerea unui împrumut rapid, răspunzând necesității populației de a găsi o alternativă dinamică, simplă și avantajoasă de creditare.
Cu o echipă dedicată și dinamică de profesioniști, compania s-a remarcat de-a lungul istoriei sale printr-o relație transparentă cu piața, reziliență și rezultate aflate an de an pe un trend ascendent. Compania a investit masiv în digitalizare, urmărind astfel să ofere clienților o experiență cât mai confortabilă și plăcută în magazinele sale, adaptată erei informaționale.
Totodată, prioritizarea investițiilor în tehnologie reflectă viziunea de dezvoltare durabilă și sustenabilă a holdingului.