În seara asta aşteptăm un oaspete important şi foarte drag! Este prietenul nostru, al tuturor – fie că suntem copii, adolescenţi sau seniori, fie că trăim în Europa, America sau Australia. În seara de Ajun, bonomul şi generosul Moş Crăciun ne vizitează pe toţi, cu sacul plin de daruri şi bucurii. Într-o lume în care totul se desfăşoară pe repede înainte, în era digitală şi a vitezei, Moş Crăciun reuşeşte o performanţă care nu e deloc de neglijat: să fie mereu în trend, iubit şi aşteptat, aşa cum este el – un moşuleţ plinuţ şi vesel, care vine negreşit în Ajun de Crăciun, cu sania lui trasă de reni. Iar Moşul nu numai că este în trend, dar ne stârnește curiozitatea şi vrem să-l cunoaştem mai bine – copii sau adulţi, am avea multe întrebări să-i punem: cum face să ne viziteze pe toţi în aceeaşi noapte, indiferent de fusul orar? Dacă există atâtea mijloace de transport rapide, el de ce mai merge cu sania trasă de Rudolf, bunul lui prieten? Dar pe horn cum de încape? Iar unde nu e horn, cum face totuşi să ajungă cu darurile sub brad? Dar să vedem ce ne răspunde însuşi Moş Crăciun.

foto: pinterest

foto: pinterest

  1. Moş Crăciun, de ce vii la noi an de an? De ce ne iubeşti?

Ho, Ho, Hoo, dragule! Cum aş putea lipsi vreodată? Eu vin pentru că tu mă aştepţi cu atâta nerăbdare, pentru că mă chemi. Şi nu fac altceva decât să răspund afecţiunii tale. Până la urmă, spune tu, nu sunt eu cel mai norocos pentru că primesc atât de mult de la atâta lume?

  1. Moş Crăciun, tu ai fost întotdeauna bătrân?

Fiul meu, întrebarea asta m-a făcut întotdeauna să rad! Eu sunt ca timpul, care – gândeşte-te şi singur – e tânăr sau bătrân? Noi stăm de vorba acum, iar peste câteva clipe conversaţia noastră a fost, altele vor fi – dacă vrei să înţelegi lucrurile aşa. Dar eu sunt mereu acum, în prezent, în singurul timp real pe care-l avem. De fapt, totul e foarte simplu!

  1. Moş Crăciun, tu ai copii?

Păi cum să nu am? Cei mai mulţi din lume! Toţi copiii sunt ai mei. Şi la fel adulţii cu suflet de copil!

  1. Dai cadouri tuturor de Crăciun. Dar tu ai primit vreodată vreun dar de la cineva?

Păi de-asta spun că sunt atât de norocos! Primesc de fiecare dată şi de la fiecare om în parte, de la cel care oferă şi de la cel căruia i se oferă! Primesc bucuria copiilor, recunoştinţa bătrânilor singuri, surprinderea şi emoţia adulţilor. Eu sunt în spatele tuturor acestor gesturi! Poate de-asta sunt şi atât de fericit.

 

foto: pinterest

foto: pinterest

 

  1. Moş Crăciun, mie îmi place foarte mult meseria asta a ta! Vreau să stau tot anul cu tine, să pregătesc cadouri şi să le împart! Mă angajezi? Trebuie să-ţi trimit CV-ul meu?

Ho, ho, ho, fiul meu! Ştiu că pare aşa, dar să ştii că nu sunt vreo multinaţională! La mine nu e nevoie de CV, pentru că te cunosc foarte bine! Sunt onorat şi bucuros de ajutorul tău! Eşti binevenit! O să mă ajuţi să le arăt oamenilor cât de mult primeşti atunci când oferi! Sunt 365 de zile în an în care ne putem gândi la cei care au nevoie să primească un dar – fie că asta înseamnă un cadou sub brad, un cuvânt bun sau orice altceva le poate aduce bucurie în suflete! Trebuie să recunosc că eu aş fi mult mai sărac fără bunăvoinţa tuturor celor care vor să ajute! Îţi mulţumesc, aşadar şi te aştept!

  1. Moşule, cum faci să fii atât de popular şi fără cont de Facebook?

Ho, Ho, Hooo! Chiar aşa! Am cea mai mare reţea de socializare din lume! Toată lumea îmi da like, toată lumea îmi da share! Cum fac asta va rămâne tema de gândire pentru tine până anul viitor. Trebuie să descoperi singur ca să înţelegi mai bine!

c07c80018f17d5823193535af4806852

  1. Dar tu ghiceşti gândurile? Cum ştii ce vrea să primească fiecare sub brad?

Simplu, da, le ghicesc! Tu nu ghiceşti gândurile oamenilor pe care-i iubeşti?

  1. Foarte multe case nici măcar nu mai au horn în ziua de azi. Şi chiar dacă ar avea – fără supărare, Moşule – nu cred că ai încăpea pe-acolo. Cum faci să ajungi cu darurile sub brad?

Fiul meu, dragul de tine! Logica uneori mai mult te încurcă decât te ajută!

foto: pinterest

foto: pinterest

  1. Moşule, care este cea mai frumoasă amintire a ta legată de Crăciun?

Am foarte multe amintiri frumoase legate de Crăciun, dar de multe ori mă gândesc cu emoţie la cum a început totul – cu acel prunc născut într-o iesle, care a primit nişte daruri. Şi tot de-acolo am învăţat şi noi să dăruim.

  1. Moş Crăciun, dar multă lume zice că nu exişti…

Iar tu te temi de răspunsul meu acum… Ia gândeşte-te bine cine sunt şi ce însemn eu – dragoste, bucurie, dorinţa de a dărui. Acum uită-te în sufletul tău. Găseşti şi acolo toate acestea? Dacă da, e simplu – cât exişti tu, voi exista şi eu.

foto: pinterest

foto: pinterest

COOLtura Mall

Post a comment