După o lungă pauză, Două loturi – unul din cele mai premiate spectacole ale Teatrului Național – se va juca din nou, de data aceasta pe scena Sălii Pictura, joi 9 și vineri 10 februarie 2017, de la ora 20.00.

Inaugurând, în octombrie 2012, în plin An Caragiale, noua Sală Mică a Teatrului Național, spectacolul Două loturi, realizat de regizorul Alexandru Dabija după schița cu același titlu a lui Caragiale, avea să se bucure în decursul timpului de un remarcabil succes, atât în țară cât și în străinătate, fiind apreciat drept „o bijuterie simfonic teatrală despre capriciile norocului… poate cel mai bun spectacol cu o scriere de I.L. Caragiale văzut de mine în anul Caragiale.” (cf. Mircea Morariu, „Familia” nr. 12/2012).

Spectacolul a adus în 2013 regizorului Alexandru Dabija Premiul Cel mai bun regizor la Gala UNITER și scenografului Helmut Stürmer alte două distincții, Premiul pentru cea mai bună scenografie la Gala UNITER și Premiul pentru scenografie la Festivalul Comediei Românești.

În distribuție îi veți regăsi atât pe cunoscuții actori ai TNB Gavril Pătru, Marius Manole, Ana Ciontea, Axel Moustache, Ionuț Toader, cât și pe mai tinerii Corina Moise, Ilona Brezoianu, Eliza Păuna, Nicoleta Lefter / Valentina Zaharia, Mădălin Mandin, Daniel Hara, Mihai Munteniță, Eduard Cârlan, Dragoș Dumitru – aproape debutanți la momentul premierei, aflați azi, la rândul lor, pe drumul consacrării.

COOLtura Mall

Post a comment