Despre Danemarca se spune adesea că ar fi cea mai fericită ţară din lume. Aceasta se reduce la un singur lucru: HYGGE. „Pentru hygge există tot felul de definiții, de la «arta de a crea intimitate», «confort sufletesc» și «lipsa supărărilor», la «bucuria dată de lucrurile ce induc o stare de bine», «starea de confort în prezența semenilor» și, varianta mea preferată, «ciocolată fierbinte la lumina lumânărilor»…”, spune autorul. Meik Wiking. Vineri, rețeta daneză a fericirii a ajuns și în România, când Editura Litera a lansat MICA ENCICLOPEDIE HYYGE.

Afli ce este hygge atunci când simţi hygge. Când te ghemuieşti comod pe canapea alături de persoana iubită sau când te bucuri de timpul petrecut cu cei mai apropiaţi prieteni. Hygge sunt acele dimineţi albastre şi limpezi cu lumină perfectă. Şi cine ar putea să îţi fie un ghid mai bun în lumea hygge decât Meik Wiking? Meik este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga şi şi-a petrecut ani din viaţă studiind magia vieţii daneze, de la alegerea corpului de iluminat ideal, la planificarea unei cine sau de la crearea unei truse hygge de urgenţă până la modalitatea în care trebuie să te îmbraci, minunata carte a lui Meik reprezintă un ajutor și o sursă de inspirație pentru a fi mai hygge.

Lansarea cărții fenomen despre trend-ul momentului în lifestyle a inspirat, în premieră, lansarea unei colecții de accesorii din porțelan. Colecția a fost lansată vineri, 31 martie, într-o atmosferă foarte hyggelige, în care s-a vorbit despre ce ne face fericiți. Au participat Cristina Ciobanu, creatoarea colecției, Valentina Georgescu – traducătoarea cărții, realizatoarea și prezentatoarea emisiunii „Arta fericirii”, Mirela Vașadi, și co-fondatorul Institutului pentru Fericire în România, Mălina Chirea. Colecția conține piese unicat cu forme și desene inspirate din Mica Enciclopedie Hygge, fiecare accesoriu reprezentând un element important din viața și lumea care ne înconjoară, un moment, o stare, un obiect sau o activitate care ne aduce mai aproape de hygge: prietenia, confortul, focul, cerul, armonia, atmosfera, recunoștința.

COOLtura Mall

Post a comment