Celebrul chef spaniol pregătește împreună cu Disney un proiect culinar dedicat copiilor. Cartea “Te cuento en la cocina” („Povești din bucătărie”) își propune să promoveze alimentația sănătoasă în rândul celor mici. Cu un design atrăgător, cartea conține rețete semnate de Ferran Adrià, care se împletesc într-un mod ingenios cu personajele Disney. Ineditul proiect se adresează atât părinților, cât și copiilor, iar însemnul lui Adrià este ca aceștia să învețe să gătească împreună rețete echilibrate, care promovează un stil de viață sănătos. 

foto: disney.es

foto: disney.es

 

Cunoscutul chef catalan a mărturisit că pentru el acest proiect este de-a dreptul incredibil, nu doar pentru importanța pe care acesta o acordă alimentației sănătoase, ci și pentru faptul că se adresează celor mici.

ferran adria disney

Ferran Adrià este unul dintre cei mai de succes chefi din lume. Restaurantul său, El Bulli, a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume de nu mai puțin de cinci ori, de către cunoscuta publicație Restaurant Magazine, și a primit 2 stele Michelin. Restaurantul a fost închis în 2011, dar apoi redeschis sub numele de “El Bulli Foundation”, devenind un centru de cercetare a noilor tehnici culinare. Adrià a predat în 2010 un curs de fizică gastronomică la Harvard, denumit ”Science and Cooking”.

Mai multe despre cartea “Te cuento en la cocina” aici: http://www.disney.es/te-cuento-en-la-cocina/

COOLtura Mall

Post a comment