Într-o lume din ce în ce mai globalizată, o bună modalitate de a ajunge să cunoști o țară, dar mai ales de a te familiariza cu cultura și specificul ei, este aceea de a o vizita în perioade în care sunt organizate evenimente cu tradiție, atunci când localnicii se întâlnesc pentru a celebra viața, bucuria, primăvara prin muzică, dans și alte manifestări culturale.

Dacă vă aflați în vacanţă în perioada următoare, vă semnalăm câteva festivaluri și evenimente culturale, gastronomice și muzicale, ce se vor desfăşura în Europa și pe care le puteți integra în vacanța voastră.

Fasnacht

Perioada: 6 Martie, Basel, Elveţia 

Elvețienii sunt recunoscuți pentru originalitatea lor, iar carnavalul numit Fasnacht este un exemplu în acest sens, un amestec de „joie de vivre” și melancolie, deghizări, moarte și tradiții vechi de secole. Diferența cea mai izbitoare față de alte carnavaluri este separarea strictă a spectatorilor de participanți. Aceștia din urmă își pregătesc costumele pe tot parcursul anului și sunt nucleul carnavalului. Vă puteţi arăta solidaritatea cu participanții la acest carnaval prin purtarea pe reverele hainelor a unor plăcuțe din bronz, argint sau aur, considerate insigne oficiale ale festivalului, care se află spre vânzare peste tot.

Starkbierzeit (Strong Beer Time)

Perioada: 10 -26 martie, Paulaner Keller, München, Germania

Considerat fratele mai mic al lui Oktoberfest, acest festival vă invită să aveți papilele gustative pregătite pentru o abundență de arome, gusturi și texturi. Fabrici întregi de bere vor găzdui propriile lor Starkbierfests  în tot orașul.

Medieval Discovery Fair

Perioada:  11 – 12 Martie în Palos de la Frontera, Spania

Centrul istoric al Palos de la Frontera găzduiește un festival anual – Medieval Discovery Fair – unde se comemorează descoperirea Americii. Festivalul îl readuce în atenția locuitorilor pe Cristofor Columb și pregătirea acestuia pentru călătoria către lumea noua. Primul său set de navigare din 1492 și replici ale flotei lui Cristofor Columb – Pinta, Nina și Santa Maria – sunt expuse în muzeul Muelle de las Carabelas. Localnicii şi vizitatorii se îmbracă în costume de epocă ce conferă un sentiment de autenticitate festivalului.

Las Fallas

Perioada: 12–19 martie în Valencia, Spania

Exuberantă și anarhică, Las Fallas este una dintre cele mai frumoase petreceri de primăvară. În esență un spectacol de păpuși, un oraș populat cu sculpturi imense din lemn, construite de artiști locali, efigii colorate care ajung și până la 15 m înălțime şi care satirizează diverse celebrități sau obiceiuri locale. Timp de patru zile, aceste parade de păpuși înveselesc orașul, pe străzile căruia au loc tot felul de petreceri, competiții de gătit paella, concerte în aer liber și coride. Marele final al festivalului este marcat de focuri de artificii, amplasate în Plaza del Ayuntamiento, un spectacol grandios și zgomotos ce face ca tot orașul să vibreze.

Şi dacă tot sunteți în zonă, vă recomandăm să vizitați și Ciudad de las Artes y las Ciencias (Orașul Artelor și Științelor), care este cea mai importantă operă a arhitectului local Santiago Calatrava, designerul noului World Trade Center din New York. Tot aici, puteți merge la Oceanografic, cel mai mare acvariu din Europa.

St. Patrick’s Festival

Perioada: 16 – 19 martie, Dublin, Irlanda

Festivalul Sf. Patrick va reuni anul acesta 3.000 de artiști, muzicieni, dansatori, poeți într-un program uimitor, cu peste 30 de evenimente, ce acoperă patru zile și patru nopți. Tema festivalului pentru acest an va fi „Ireland You Are”. Orașul va reverbera de muzica și spectacolele ce se vor ține lanț. Chiar dacă Ziua Sfântului Patrick se sărbătorește peste tot în lume cu bere verde și multă veselie, se poartă pălării și funde verzi sau trifoi de plastic, modul cel mai autentic pentru a-l sărbători pe sfântul patron al Irlandei este în capitala țării, Dublin.

Foto frescopizzaandpasta.com

Taste Florence Food Festival

Perioada:  11 – 13 martie, Florenţa, Italia

„Taste of Florence” își propune că scoată la iveală tot ce-i mai bun în gastronomia italiană. Vor fi peste 300 de companii din toată Italia ce-și vor expune produsele și afacerile. Pentru fanii delicioaselor mâncăruri italienești este o mare oportunitate de a lua parte la o călătorie a gusturilor cu tradiție, dar și pentru a încerca unele noi. Nu trebuie să ratați „Taste Shop”, o zonă specială, de unde vizitatorii își pot cumpăra produsele prezentate.

Snowboxx Music Festival în Alpii francezi 

Perioada: 18 – 25 martie, Avoriaz, Franţa

Festivalul Snowboxx 2017 vă aşteaptă cu muzică bună, petreceri și activități dintre cele mai diverse. Petrecerea din acest an are loc în stațiunea de schi Avoriaz, aflată în centrul Portes du Soleil, în regiunea Chablais din Haute-Savoie. Vor fi prezenţi, ca întotdeauna, cei mai buni DJ internaționali.

Rock The Pistes Festival 

Perioada: 19 – 25 martie, Portes du Soleil, Franţa şi Elveţia

Festivalul se desfăşoară într-una dintre cele mai mari zone de schi din lume și se întinde între Franța și Elveția, incluzând o duzină de stațiuni de schi. A 7-a ediţie a festivalului va găzdui peste 35 de concerte pe parcursul unei săptămâni. DJ-ii vor anima atmosfera de la concertele ținute în aer liber pe timpul zilei, în vreme ce serile, distracția se va muta în cafenele.

Keukenhof 

Perioada: 23 martie – 21 mai, Lisse, Olanda

Acest festival vibrant și plin de culoare se află la cea de-a 67-a ediţie. Kaukenhof este situat în Lisse, cunoscut sub numele de „Satul de flori”, între Amsterdam și Haga. Se știe că olandezii sunt mari comercianți de bulbi de flori – lalele, narcise, zambile, brândușe – și asta veți vedea la Keukenhof, în timp ce veți rătăci prin cele 32 de hectare cu cele mai incredibile straturi de flori, unde sunt plantate nu mai puțin de 800 de varietăți de lalele. În aceste grădini parfumate și atât de inspirat amenajate, veți întâlni adevărate opere de artă realizate din flori. Anul trecut s-a ajuns la un număr record de vizitatori, peste un milion.

Barcelona Beer Festival

Perioada: 24 – 26 martie, Barcelona, Spania

În 2017, Festivalul berii se mută de la Muzeul Maritim și va avea loc la La Farga Centre d’Activitats în L’Hospitalet de Llobregat, unde varietatea de bere va fi atât de mare, încât veți puteți alege din peste 300 de soiuri pe cea care vi se potrivește cel mai bine, atât la gust, cât și la preț. Este important să spunem că există o taxă de intrare pentru festival care se învârte, de obicei, în jurul valorii de 10 €. Pentru această suma veţi obține un pahar, o broșură și două monede. Veți mai putea achiziționa și alte monede suplimentare în valoare de 1 € fiecare. Prețurile pentru bere variază în funcție de producător, așa că pentru unele beri veți plăti mai mult de o monedă.

Horizon Festival Andorra 

Perioada: 26 martie – 2 aprilie, Arinsal, Andorra

Desfășurat anterior în Bulgaria, Horizon Festival se mută în 2017 la Arinsal din Andorra. Este un loc superb, unde se vor organiza plimbări prin păduri și munţi, jocuri de paintball, petreceri în cluburi și baruri. O săptămână plină de petreceri înseamnă un număr impresionant de artiști. Vor fi peste 120 de muzicieni și DJ-i care vor concerta și vor întreține petrecerile în 12 locuri diferite. Andorra este cunoscută și ca o destinație excelentă pentru practicarea sporturilor de iarnă. În Arinsal veți găsi 42 de pârtii de schi atât pentru începători, cât și pentru profesionişti.

COOLtura Mall

Post a comment