Am pregătit pentru luna aprilie o selecție a celor mai interesante festivaluri care vor avea loc în Europa. Dacă vă aflați în vacanţă în perioada următoare, vă semnalăm câteva evenimente culturale, gastronomice și muzicale, pe care le puteți integra în planurile voastre. Festivalurile lunii martie vi le-am prezentat aici. 

1.KEUKENHOF

Perioada: 23 Martie – 21 Mai , Lisse, Olanda

Acest festival vibrant şi plin de culoare se află în acest an la cea de-a 67-a ediţie. Kaukenhof este situat în Lisse, cunoscut sub numele de „Satul de Flori”, între Amsterdam şi Haga. Olandezii continuă să fie mari comercianţi de bulbi de flori –  lalele, narcise, zambile, brânduşe – şi acestea sunt ceea ce veţi vedea la Keukenhof, dacă veţi rătăci peste cele 32 de hectare cu cele mai incredibile straturi de flori. Ştiaţi că există peste 800 de varietăţi de lalele? În grădinile parfumate şi atât de inspirat amenajate veți avea prilejul să descoperiți adevărate opere de artă realizate din flori. Anul trecut s-a ajuns la un număr record de vizitatori, peste un milion.

Şi dacă tot va aflaţi în Olanda, puteţi petrece alături de olandezi Ziua Regelui Olandei

Dată: 27 Aprilie, Amsterdam, Olanda

Ziua Regelui Olandei este un eveniment de tip carnaval, de o zi şi-o noapte, care se ţine în Amsterdam, în fiecare an, la sfârşitul lui aprilie, într-o atmosfera relaxată şi veselă. Festivităţile de Ziua Regelui invită turiştii şi localnicii să se bucure de distracţie în aer liber. Peste tot, pe străzi, canale, parcuri, pieţe, veţi întâlni localnici îmbrăcaţi în portocaliu. În plus, puteți  avea parte de multă muzică live, petreceri cu DJ-i,  o atmosfera electrică de neuitat.

 1. SNOWBOMBING MUSIC FESTIVAL ÎN MAYRHOFEN, AUSTRIA

Perioada: 3 – 8 aprilie, Mayrhofen, Austria

Snowbombing are loc pe culmile Munţilor Tirol, aproximativ la o ora distanţă de capitală Tirolului, Innsbruck. Mayrhofen este un oraş amplasat într-o vale pitorească în Zillertal, una dintre cele mai bune staţiuni de ski. Înfiinţat în 1993, Snowbombing se desfășoară ca un mix fantastic de activităţi: petreceri în igloo, petreceri în pădure, etape montane, partide de biliard şi multă muzică bună susţinută de artişti şi DJ renumiţi.

3.ZERMATT UNPLUGGED, MUSIC FESTIVAL

Perioada: 4 – 8 aprilie, Zermatt, Switzerland

Zermatt Unplugged a avut loc pentru prima dată în 2007 şi între timp a devenit unul dintre cele mai importante evenimente. Desfăşurându-se într-una dintre cele mai faimoase destinaţii turistice, a atras nume importante ale lumii muzicale. OneRepublic, Alanis Morissette, Billy Idol, Suzanne Vega, Mando Diao, sunt numai câţiva dintre cei ce au concertat aici. Cele mai aglomerate şi importante locuri de petrecere sunt scena Marquee, Club Vernissage, Mont Cervin Palace şi cabina ce urcă pe gheţarul Matterhorn, aflat la peste 3000 de metri deasupra nivelului marii.

 1. CAPRICES FESTIVAL

Perioada: 6 – 9 aprilie, Crans-Montană, Switzerland

Înfiinţat în 2004, Caprice Festival se desfăşoară în Alpii Elveţieni, în pitorescul sat Crans-Montana. Cele trei cluburi, fiecare cu vibe-ul său unic, oferă experienţe vizuale şi sonore de neuitat. Chiar dacă petrecerile au loc în interior, sentimentul este de aer liber, datorită masivelor corturi transparente.

 1. LONDON COFFEE FESTIVAL

Perioada: 6 – 9 aprilie, Londra, Marea Britanie

Cu peste 250 de standuri de cafea şi gourmet, demonstraţii şi degustări, workshop-uri şi cocktail-uri de cafea, muzică live şi DJ-i, acest festival este practic un adevărat răi pentru toţi iubitorii de cafea. Dacă vizitaţi acest festival unic, veţi putea gusta cele mai interesante branduri de cafea şi veţi afla mai multe despre această băutură populară prin demonstraţii susţinute de barista de clasă mondială. Locul de desfăşurare a festivalului este Old Truman Brewery pe Brick Lane.

 1. LOST & FOUND BY BBC’S ANNIE MAC.

Perioda: 13 – 16 aprilie, St Paul’s Bay, Malta

Populara Annie Mac, prezentatoare la BBC Radio şi  DJ , revine cu festivalul  “Lost and Found” , ce va avea loc anul acesta în Malta. Golful St. Paul, locul în care va avea loc acest festival, este situat pe malul de nord al insulei şi este înconjurat de TaQali Naţional Park. Festivalul combină frumuseţea naturală a împrejurimilor cu muzica, petrecerile și activitățile special gândite pentru acest festival. Serviciul de transport este foarte bine pus la punct, astfel că din orice punct al insulei  va fi destul de uşor de ajuns în cele 8 locuri unde vor avea loc concerte, urmate de petreceri pe plaja.

7.DGTL ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL ÎN AMSTERDAM

Perioada: 15 – 16 aprilie, Amsterdam, Olanda

Acest festival oferă cea mai bună muzică electronică şi este locul unde muzica și arta se unesc pentru a da naştere unui spectacol grandios, al luminilor și culorii, o adevărată provocare artistică la care vor participa peste 80 de artişti.

8.PENINSULA MUSIC AND ART FESTIVAL ÎN GALLIPOLI, ITALY

Perioada: 15-17 aprilie, Gallipoli, Italia

Festivalul se dorește a fi un eveniment cultural cu muzică și teatru, de care să se bucure cât mai mulți oameni din regiunea Salento. Radioul oficial al festivalului este M2O, cel mai important radio dance din Italia, care va transmite în direct de la eveniment. Cu mai mult de 50 de artişti, 15 locuri de desfășurare, 3 zile de muzică şi artă, Peninsula Muzicală şi Festivalul de Artă speră să devină un festival de referință.  Aceasta este prima  sa ediţie.

9.STUTTGART FRUHLINGSFEST – SPRINGFEST, GERMANY

Perioada: 15 aprilie – 7 mai, Stuttgart, Germania

Cel care va deschide oficial festivităţile celei de-a 78-a ediţii a acestui festival este chiar primarul din Stuttgart. Corturile ce vor fi curând instalate vor avea fiecare propriul program de evenimente și vor oferi preparate cu specific tiroleze şi multă bere, condimentate cu muzică, dansuri de majorete şi multă voie bună. Zilele de miercuri sunt dedicate familiilor, oferind o mulţime de surprize pentru cei mici. Sâmbătă 22 aprilie, se vor înâlța baloare ce vor participa la deja celebra cursă a baloanelor cu aer cald. Festivalul se va încheia cu un grandios foc  de artificii.

 1. LA LINEA FESTIVAL – LONDON LATIN MUSIC FESTIVAL

Perioada: 18 – 29 aprilie, Londra, Marea Britanie

Aflat la a 17-a ediţie, London Latin Music Festival aduce în inima Londrei ritmurile muzicii latino. O mulțime de artiști va încânta publicul cu ritmuri fierbinţi din Cuba, Columbia şi Mexic.

11.MUNICH FRUHLINGSFEST – SPRINGFEST, GERMANY

Perioada: 21 aprilie – 7 mai, Munchen, Germania

Cunoscut ca sora mai mică a celebrului Octoberfest, Springfest, aflat la a 50-a ediţie, dă startul sezonului festivalurilor, pentru care Munchenul e faimos în întreaga lume. Pe parcursul a două săptămâni va puteţi bucura de plimbări în aer liber, muzică live şi corturi care vă vor îmbia cu muzică bună, dar și numeroasele feluri de bere. Printre corturile instalate se numără:  Festhalle Bavaria – unde se servesc specialităţi bavareze şi bere, pe acorduri de muzică germană, Hippodrom – o versiune mai mică a celebrului cort de bere Oktoberfest, unde atmosfera şi ospitalitatea nu sunt cu nimic mai prejos decât ceea ce poţi experimenta în octombrie, Munchen Beer Garden – locul perfect pentru a va bucură de zilele calde de primăvară.

Munchen Springfest oferă mâncare bună şi băuturi din belşug. Veţi găsi de la bratwurst, ciolan afumat sau friptură de porc, la turtă dulce, migdale prăjite sau mere caramelizate. Şi, de asemenea, celebrele mărci de bere: Paulaner (bere din grâu), Augustiner Beer sau Spaten Fruehlingsfest Hell.

Ceremonia de deschidere va avea loc vineri, 21 aprilie, la 14:30 şi constă într-o paradă spectaculoasă unde vedetele sunt căruţele decorate în făbricuţe de bere, trase de cai, o privelişte uimitoare a butoaielor de bere ce se întâlnesc pe toate străduțele până la locul festivalului.

 1. SETMANA MEDIEVAL FESTIVAL AND ST. JORDI

Perioada: 21 aprilie -1 mai, Montblanc, Spania

Legenda Sfântului Jordi (Sfântul Gheorghe), patronul spiritual al Cataloniei (în catalană, Catalunya) şi lupta sa cu dragonul care scuipă flăcări este adusă din nou la viaţă, la festivalul Medieval din Montblanc, Spania. Legenda spune că lupta a avut loc în afară zidurilor din Montblanc, iar pe locul în care a fost vărsat sângele dragonului, cresc acum trandafiri roşii. În ziua sărbătoririi Sfântului Jordi, pe 23 aprilie, tradiția cere ca bărbaţii să ofere trandafiri roşii femeilor pe care le iubesc. Zilele de festival oferă o privelişte uimitoare a străzilor care sunt presărate la tot pasul cu trandafiri roşii. Întregul oraş este împodobit cu blazoane ancestrale, în timp ce soldaţi medievali şi cavaleri nobili se plimbă pe străzi sau recreează lupta dintre sfânt şi dragon. Seara va puteţi delecta cu o cină medievală, puteți asculta menestrelii şi explora pieţele medievale.

 1. ZYTHOS BEER FESTIVAL, BELGIUM

Perioada: 22 – 23 aprilie, Leuven, Belgia

Zythos Bier Festival este un eveniment organizat anual care are loc în capitala provinciei flamande Brabant-Leuven, la 25 km de Bruxelles.

Va puteţi aştepta la câteva sute de standuri cu tot felul de mărci şi tipuri de bere din care cu siguranţă o vei alege pe cea preferată.  Vizitatorii vor putea vota, iar cele mai votate 3 mărci de bere vor fi premiate la sfârşitul evenimentului cu câte un trofeu gravat cu numele sau şi cu logo-ul festivalului.

 1. ANTWERPEN PROEFT – TASTE OF ANTWERP

Perioada: 28 aprilie  – 1 mai , Antwerp, Belgia

Organizat anul acesta pentru a 11-a oară, festivalul are loc în centrul oraşului Anvers, într-o zonă spectaculoasă, cu vedere la răul Scheldt. Preţul biletului, de câţiva euro, vă oferă acces pentru o zi, un voucher de reducere şi o băutură gratuită de bun venit. Preparatele tradiţionale belgiene, mediteraneene sau franţuzeşti, le puteţi degusta la preţuri mult reduse faţă de cele practicate în mod normal în restaurante sau bistrouri.

 1. BIRRASANA BEER FESTIVAL

Perioada:  29 aprilie – 1 mai , Lloret del Mar, Spania

Cu clima sa blândă, plajele lungi şi golfurile frumoase, Lloret del Mar este un loc ideal pentru a petrece un week-end sau mai mult. În acest an, la a 6-a ediţie a festivalului, imensul cort în care vor avea loc degustările este construit alături de promenadă, cu vedere la una dintre cele mai lungi întinderi de plajă cu nisip alb din Spania. Accesul în cort este liber, dar pentru a gusta din cele peste 100 de tipuri de bere, trebuie să achiziţionaţi mai întâi un pachet, ce include un ghid al festivalului şi un pahar ce vă rămâne drept suvenir. Apoi, pur şi simplu, plătiţi pentru orice doriţi să gustaţi. În acest an, peste 26 de fabrici de bere vor fi reprezentate. Ofertele gastronomice nu lipsesc nici ele, cele mai căutate fiind pizza la cuptor cu lemne şi sandwich-urile consistente.

 1. EXETER FOOD AND DRINK FESTIVAL

Perioada: 29 aprilie – 1 mai  plus After Dark Party Nights (28-30 aprilie), Exeter, Marea Britanie

Acest eveniment, organizat anual, are loc în curtea Castelului Exeter, în centrul oraşului. Este un festival foarte popular, o dovedește numărul mare de vizitatori. Peste 20.000 de persoane vin pentru a se întâlni cu diverse celebrităţi naţionale de televiziune, pentru a învaţă câteva trucuri de gătit sau rețete ale celor mai bune mâncăruri din regiune. The Festival Bar, The Cookery Theatre, The Vip lounge vă aşteaptă cât e ziua de lungă cu preparate delicioase, plus alte două pavilioane alimntare mari, special amenajate, dar şi catering în aer liber , cu peste 100 de producători individuali.

 1. BRIGHTON FOOD FESTIVAL

Perioada: 29 aprilie – 1 mai, Brighton, Marea Britanie

Food Festival Brighton este o şansă de a explora şi a vă bucură de preparate culinare dintre cele mai diverse. Bucătari deţinători de stele Michelin şi câştigătorii concursurilor Masterchef şi  Great British Bake Off vă vor inspiră, cu siguranță. Aici puteți degusta de la mâncare stradală din toate colţurile lumii, până la preparate ce poartă semnătură unor restaurante de top. Despre şampanie, vin, bere şi cocktail-uri puteţi află mai multe direct de la un Masterclass. Bineînțeles, totul însoţit de un program de muzică live.

 1. FIRA DEL VI – WINE FESTIVAL, FALSET, SPAIN

Perioada: 29 aprilie – 1 mai , Falset, Spania

Degustarea de vinuri este la ordinea zilei şi veţi avea şansa de a află mai multe chiar de la producători. Odată cu ele puteți încerca mâncăruri tradiţionale, în timp ce muzica va fi live. Unele evenimente se desfășoară în locuri cu un istoric bogat, cum ar fi Bellmunt del Priorat Mines and Museum.

19.BELTANE FIRE FESTIVAL, EDINBURGH, SCOTLAND

Perioada: 30 April , Edinburgh, Scotland, UK

Beltane Fire Festival este o reinterpretare modernă a unui vechi festival celtic ce marca schimbarea anotimpurilor. Este cel mai mare festival de acest gen, care a început ca un eveniment al comunităţii locale în 1988. În acest an marchează cea de-a 30-a ediţie. Celebrând ciclul natural al naşterii, vieții şi morţii, procesiunea porneşte de la Naţional Monument şi este condusă de May Queen (al cărei foc a alungat iarna) şi The Green Man (cel care renaşte). Tradus vag, Beltane înseamnă ‘bright fire’ (foc  luminos). Tobe, foc, acte teatrale şi un public numeros – fac din acest festival un spectacol minunat.

COOLtura Mall

Post a comment