Luna mai este una bogată în evenimente la care sunt așteptați să participe iubitori de carte, de gastronomie, muzică, film, artă. Atât în București, cât și în țară, în luna mai vor avea loc evenimente aflate unele la cea de-a doua ediție, altele cu o tradiție de 47 de ani. Fie că sunt festivaluri de muzică, Art Safari, street-food, festivaluri de jazz, târguri de carte sau festivaluri de film și benzi desenate, toate speră să atragă un public cât mai numeros și să devină adevărate repere ale lunii mai.

  1. Soundart Festival la Quantic Club

4 – 7 Mai 2017, Bucuresti

Soundart Festival, unul dintre cele mai îndrăznețe evenimente outdoor din România, va avea loc în perioada 4-7 mai 2017, în grădina de vară a Clubului Quantic.

Evenimentul reunește concerte live, simpozioane, lansări de carte, vernisaje și workshop-uri, scopul central al proiectului fiind crearea unor noi punți de transfer între diferitele forme ale expresiei artistice.

Eveniment consacrat contemporaneității, Soundart Festival girează pentru ingeniozitatea muzicii experimentale moderne ca ferment al procesului sincretic. Primele trei zile ale festivalului vor fi completate de concerte susținute de numeroase și importante trupe aparținând sferelor rock Stoner şi Progressive ale Europei, printre care regăsim și grupuri autohtone. Primele formații anunțate sunt Exivious (Olanda), Stone Jesus (Ucraina), White Walls (România) și Lowbau (Austria), trupe de excepțională exprimare artistică, ale căror apariții live au toate ingredientele cu adevărat necesare pentru a captiva și inspira publicul.

  1. Constanta Street Food Festival

4 – 7 Mai, Constanta

Bucharest Street Food Festival, primul eveniment dedicat exclusiv conceptului de street-food, vine și la Constanța. Ediția de aici se va desfășura chiar în inima orașului, în Piața Ovidiu, și va aduce laolaltă zeci de comercianți, atât din București, cât și din întreaga țară: rulote, căruțe, standuri, biciclete, toate fiind mijloace tipice din care se comercializează street-food.

Evenimentul include varietăți culinare precum: burgeri, hot-dogs, sandvișuri, tacos, burritos, paste, preparate la grătar și barbeques, clătite, înghețată și multe altele, toate unite sub umbrela conceptului de street-food. Pe lângă bucătăria în sine, festivalul va include același concept de street-food dedicat băuturilor, consumatorii putând degusta prosecco, cafea și bere artizanală, vinuri alese și multe altele.

  1. East European Comic Con 2017

5 – 7 Mai 2017, Romexpo, Bucuresti

East European Comic Con este cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaţilor de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video şi nu numai. Organizatorii au pregătit numeroase surprize vizitatorilor aşteptaţi la a V-a editie — pe lângă întâlniri cu actori de la Hollywood va exista şi o întreagă zonă destinată jocurilor video, în care vor putea fi testate cele mai noi apariţii. Vor avea loc, de asemenea, concursuri de cosplay pentru toţi cei care doresc să se transforme într-un personaj preferat. Vor exista şi quizz-uri, elemente de recuzită de pe platourile de filmare, interacţiuni cu expozanţii şi cu cei mai importanţi creatori de content din mediul online.

Actorii care și-au anuntat prezența la East European Comic Con 2017 sunt:

Craig Parker, binecunoscut publicului din The Lord of the Rings, unde l-a interpretat pe elful Haldir. A mai avut și aparitii episodice notabile în seriale precum NCIS: Los Angeles , Sleepy Hollow și Xena: Prințesa Războinică.

– Ellie Kendrick , una dintre cele mai bine cotate actrițe de la Hollywood, cunoscută pentru rolul din Game of Thrones, unde  o interpretează pe Meera Reed. A fost aclamată și pentru interpretarea lui Anne Frank din seria BBC The Diary of Anne Frank.

-Tom Wlaschiha , actorul ce interpretează unul dintre personajele importante din Game of Thrones, Jaqen H’ghar, cunoscut și drept Faceless Man.

-Christopher Judge , cunoscut in special pentru interpretarea lui Teal’c  din Stargate SG-1.

-Nathaniel Buzolic , cunoscut pentru rolul șarmantului Kol Mikaelson, cel mai tânăr supraviețuitor al Familiei Originale, în The Vampires Diaries. Actorul apare și în spin-off-ul The Originals.

-Jefferson Hall  este cunoscut în special pentru rolul lui Torstein din serialul fenomen Vikings. El s-a mai făcut remarcat și pentru rolul cavelerului Hugh of the Vale din Game of Thrones si a facut  parte din distribuțiile unor blockbustere de succes precum Sherlock Holmes sau Star Wars: The Force Awakens.

  1. Sibiu Jazz Festival 2017

18 – 21 Mai, Sibiu

12

Aflat la a 47-a editie, Sibiu Jazz Festival este considerat unic în România, având în vedere longevitatea, consecvența și numărul impresionant de celebrități ale genului care l-au onorat cu prezența până acum. Este cel mai vechi festival de acest gen din țară și unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat, încă din anii ’80, „Capitala Jazzului” din România. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mândri cu o istorie de peste patru decenii, când însăși existența acestei muzici abia depăsește un secol.

Pentru prima data, dupa multi ani, scena principală se mută în aer liber.Peste 80 de artiști din 15 țări vor fi prezenți la Sibiu.

  1. Festivalul Scoicilor

18 – 21 Mai, Constanta

Festivalul Scoicilor se întoarce la Constanța și în 2017. Organizatorii, chef Cătălin Scărlătescu, Primăria Constanța și Claboo Media, promit o competiție culinară cu mai mulți participanți decât în 2016.

Festivalul Scoicilor 2017 va avea loc între 18 și 21 mai, tot în piața Ovidiu.

  1. Street FOOD Festival Oradea

18 – 21 Mai, Oradea

Ediția a doua Street FOOD Festival Oradea promite să fie mai mare, mai gustoasă, mai diversificată și va avea loc primăvara aceasta între 18 și 21 mai în Piata Unirii din Oradea.

Veti putea savura produse delicioase din bucătăria românească și internațională si asculta muzică de calitate a trupelor de jazz, blues și world music. Vă veți putea bucura de sortimente diverse de bere artizanală, cocktailuri speciale, vinuri alese, vă veți putea distra la Cinema Outdoor, Kids Zone și desfășura tot felul de alte activități interactive.

  1. ART SAFARI 2017  19 mai – 18 iunie, la Galeriile Kretzulescu de pe Calea Victoriei 45 (lângă Muzeul Național de Artă), Bucuresti are loc cel mai mare eveniment de artă din România: Art Safari 2017.

Pavilionul de Artă București – Art Safari, organizat de Fundația Centrul Cultural Art Society, este un eveniment anual destinat deopotrivă artei românești și regionale, cu accent pe evoluțiile sale recente, la care sunt invitate să expună galeriile de artă contemporană, atât din România, cât și din mediul internațional. Este un eveniment unic ca amploare în România, care prezintă publicului o Expoziție Centrală curatoriată de către un expert internațional și o zonă expozițională la care sunt invitate să expună cele mai importante galerii de artă contemporană și modernă românească și internațională.

A 4-a ediție a Pavilionului de Artă București a pregatit un program educațional complex, care include conferințe, prezentări de artist, dar și lansări de carte pentru iubitorii de artă.

Programul Art Safari Kids, dedicat copiilor, le oferă acestora posibilitatea de a-și dezvolta creativitatea prin ateliere de pictură, sculptură, colaj, dar și tururi ghidate de către elevi, special concepute pentru cei mici.

Puteti vizita  Expoziția Centrală intitulată Notes on a Landscape, curatoriată de Wim Waelput, care va surprinde arta românească dintr-o perspectivă transistorică prin lucrări de la începutul modernismului până în contemporaneitate. Expoziția propune o explorare de actualitate a preocupărilor artistice reprezentative pentru arta românească, punând accent pe factorii identitari și geopolitici.

Anul acesta Pavilionul Muzeal este dedicat expoziției „Luchian și Independenții”, prilejuită de Centenarul Luchian (1916-2016) și va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituții muzeale. Pe lângă lucrările din muzee, în cadrul expoziției dedicate lui Ștefan Luchian se vor regăsi și cele mai importante creații ale sale aflate în colecții private.

  1. Street FOOD Festival Iasi

25 – 28 mai, Iasi

 Street FOOD Festival se întoarce la Iași în Grădina Ansamblului Palas. Zeci de preparate din repertoriul mâncării stradale, beri artizanale din toate colțurile țării și vinuri alese special pentru acest eveniment își așteaptă degustătorii pentru a le oferi o experiență culinară complet nouă. Atmosfera va fi completată de muzică live, dar și de o mulțime de surprize pregătite de organizatori.

  1. Bookfest 2017

24 – 28 mai , Romexpo, Bucuresti

A XII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 24 – 28 mai, la pavilioanele C1, C2, C4 și C5 de la Romexpo.

Invitata de onoare al celei de-a XII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest va fi Suedia.

Accesul la Bookfest, cât și la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit. Vizitatorii vor putea lua parte la peste 350 de evenimente, ce variază de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive și vor putea achiziționa cele mai noi și așteptate apariții editoriale ale primăverii.

 

 

 

COOLtura Mall

Post a comment