Îți place gustul amar? Atunci ai șanse mari să ai și apucături psihopate

Nu, nu este o invenție. Cercetătorii de la Universitatea din Innsbruck, Austria, au realizat un studiu pe aproximativ 1000 de oameni și au ajuns la această concluzie: cei care iubesc gustul amar au o grămadă de trăsături neplăcute. Sunt obraznici, egoiști, narcisiști, duplicitari și chiar psihopați. Studiul a arătat că oamenii cu astfel de trăsături percep într-un mod foarte diferit de restul gustul amar, iar printre preferințele lor culinare se numără ridichile, chinina sau cafeaua tare, neîndulcită.

Astfel, cercetătorii austrieci au concluzionat faptul că gradul de amăreală al alimentelor preferate este strâns legat de cele mai „întunecate” trăsături ale oamenilor. Acest experiment se numără printre primele evidențe empirice ale faptului că înclinația către gustul amar se află în strânsă legătură cu trăsături de personalitate răutăcioase.

  • În prima parte a experimentului, un grup de 500 de persoane a fost rugat să evalueze diferite tipuri de mâncare. Acești bărbați și femei, cu o vârstă medie de 35 de ani, au completat ulterior diferite chestionare pentru testarea personalității, a nivelului de agresivitate, a gradului de empatie sau stabilitate emoțională. A rezultat faptul că persoanele care au recunoscut că le place să îi tulbure pe cei din jur erau aceleași care preferau alimente amare. Cel de-al doilea experiment a supus aceluiași test un grup de 450 de persoane, iar rezultatele au rămas neschimbate.
  • Conform www.munchies.vice.com, Christina Sagioglou, autorul studiului, a declarat că preferința pentru mâncărurile amare este precum „un rollercoaster, unde oamenii sunt atrași de lucruri și senzații înspăimântătoare. Am găsit legături puternice între gustul amar și un comportament sadic.”

Tu cum îți bei cafeaua?

COOLtura Mall

Post a comment