Hair stylistul Cristina Grama va lansa prima enciclopedie de hair design din România: „Arte împletite în păr”, o carte cu un concept vizionar ce se dovedeşte un instrument preţios pentru profesioniştii din domeniu, pentru cei interesaţi de domeniul modei, dar şi o lectură captivantă ce are în prim plan corelarea dintre costum şi coafură. Lansarea va avea loc duminică, 27 noiembrie, în cadrul celui mai mare eveniment de hairstyle al anului 2016, Gala Eternal Beauty, care va avea loc la Braşov.

coperta

Cristina Grama călătoreşte prin toate stilurile, pornind de la istoria coafurii, aducând informaţii, reinterpretări din stilurile ce s-au dezvoltat în timp în contemporan: “Este un ghid estetic, duce la un alt nivel ideea de total look. Astăzi nu mai poţi să priveşti omul fragmentat, el este o poveste de viaţă colorată cu forme, proporţii, expresivitate şi unicitate. Ceea ce exprimă el vizual ne aduce foarte multă informaţie. Cu cât ai mai multe informaţii cu atât ai mai multe argumente şi câştigi încrederea celui cu care lucrezi”, este de părere Cristina Grama.

“Am scris această carte cu gândul la materialele pe care eu însămi le căutăm şi nu le găseam, aşa că am dedicat mult timp studiului, practicii şi participării la cursuri până să ajung să împart aceste informaţii cu încredere şi bucurie. Obiectivul acestei cărţi este de a demonstra interacţiunea coafurii cu toate zonele artei (sculptură, arhitectură, picture, muzică, dans), cu psihologia, istoria, economia şi politică şi nu în ultimul rând cu simbolistica, spiritualitatea şi comunicarea”, spune Cristina Grama.

Enciclopedia semnată de Cristina Grama „Arte împletite în par” este o carte despre pasiune şi subliniază complexitatea misiunii celor care lucrează în acest domeniu. După cum susţine hair stylistul, scopul acestora este nu numai „de a demonstra că se poate transformă în artă ceea ce la prima vedere pare o muncă bazată pe îndemânare”, ci şi de a percepe această zona a civilizaţiei umane că pe o „terapie pentru suflet”. De la străvechea civilizaţie a egiptenilor sau cea antică greco-română, trecând prin Renaştere şi Baroc, incursiunea culturală a Cristinei Grama ajunge în epoca modernă, la stilul minimalist şi deconstructivism la revoluţia hair styling-ului datorată amploarei cinematografiei.

cristina1

Provocătoarele colecţii ale Cristinei Grama, plecând de la proiectul “Alte arte” în care s-a inspirat din mai multe zone ale României („J’adore Brâncuşi”, „Sarmizegetusa”, „Transilvania, mon amour”, „România Underground” sau „Ecouri brâncoveneşti”) până la colecţii experimentale şi avangardiste, dar şi profunde, cu mesaje profunde  (“Tinereţe fără batrânețe”, “Cunoaştere, creaţie, credinţă”) sunt prezentate în enciclopedia „Arte împletite în par” întregind complexul concept descris de autoare în volumul sau.

Citând-o pe Coco Chanel care spunea că „fiecare zi este un fashion show şi lumea este podiumul”, Cristina Grama vorbeşte despre importantă stilului fiecărei individualităţi, dar şi despre modul cum fiecare dintre acestea contribuie la crearea unei imagini de ansamblu a unei epoci, descrisă de autoare prin particularităţile care o caracterizează.

Pe 27 noiembrie, la Gala Eternal Beauty, odată cu lansarea primului volum al enciclopediei „Arte împletite în par”, Cristina Grama împreună cu echipa Salon Fason va lansa şi o nouă colecţie de hairstyle, “Identity and evolution”.

 

COOLtura Mall

Post a comment