Johnny Depp îi dă viață în „Black Mass” lui Whitey Bulger, unul dintre cei mai violenți criminali din istoria Americii

 

Johnny Depp îi dă viață în ”Black Mass” lui Whitey Bulger, unul dintre cei mai cruzi criminali din istoria Americii. Aflat la al treilea rol de gangster (după John Dillinger în ”Public Enemies” și George Jung în ”Blow”), prestaţia lui Depp din ”Black Mass”, convingătoare şi înspăimântătoare în acelaşi timp, i-a făcut pe critici să considere acest rol drept cel mai bun din cariera actorului de până acum.

Filmul prezintă povestea lui Whitey Bulger, fratele unui senator al Statelor Unite, devenit cel mai necruțător infractor din istoria Bostonului de Sud, care a acceptat să devină  informator FBI pentru a doborî o familie mafiotă ce-i invada teritoriul. James ”Whitey” Bulger (Johnny Depp) și John Connolly (Joel Edgerton) au crescut împreună pe străzile Bostonului de Sud. Patruzeci de ani mai târziu, spre sfârșitul anilor ‘70, se reîntâlnesc. La momentul revederii, Connolly este o persoană importantă din FBI, în timp ce Whitey este deja nașul Mafiei Irlandeze. Ceea ce pun ei la cale – o înțelegere murdară menită să trădeze familii și secrete și totodată să doboare mafia italiană din Boston –  va scăpa total de sub control: crime nenumărate, un intens trafic de droguri, puneri sub acuzare pentru înșelătorie, toate acestea fac ca în final Bulger să ajungă pe lista primilor zece infractori căutati de FBI.

foto: www.ballerstatus.com

foto: www.ballerstatus.com

Culisele acestui film scot la iveală informații interesante precum:

 • Filmul a avut un buget estimat la 53 de milioane de dolari.
 • Incasările din primul weekend au fost uriașe, de aproape 23 de milioane (18 septembrie), 10% dintre ele provenind doar din zona Bostonului. Până pe 2 octombrie s-au încasat nu mai puțin de  53 de milioane de dolari.
 • Pentru a face un rol cât mai credibil, Johnny Depp a încercat în mai multe rânduri să stea de vorba cu Whitey Bulger, dar a fost refuzat de fiecare data. In 2011, când a fost arestat, infractorul avea 81 de ani. A fost judecat și găsit vinovat pentru 31 de infracțiuni  dintre care 11 asasinate. A fost condamnat la executarea a de două ori pedeapsa cu închisoarea pe viață plus încă cinci ani, în prezent fiind închis într-un penitenciar din Florida.
 • În pregătirea rolului, Depp a studiat benzile audio cu înregistrari ale poliției referitoare la Bulger. Pentru că acesta din urmă a refuzat de fiecare data să-l întâlnească, Depp s-a consultat, în schimb, cu Jay Carney, avocatul acestuia, care, de altfel, a și fost prezent pe platourile de filmare de câteva ori pentru a-l sfatui pe Depp cu privire la exactitatea interpretarii.
 • Pentru a se asigura că prestația lui Johnny Depp se apropie cât mai mult de tiparul criminalului Whitey Bulger, regizorul Scott Cooper a angajat chiar câțiva foști „colaboratori” ai infractorului în calitate de consultanți pentru acest film, si fiecare dintre ei a laudat prestatia lui Depp făcându-i să exclame uluiți: „Ăsta-i Whitey!”.
 • Johnny Depp a spus în nenumărate rânduri că acesta este rolul său favorit din toate filmele pe care le-a făcut până acum.
 • Într-un interviu acordat lui Jimmy Kimmel, Johnny Deep a recunoscut că de acestă dată, și-a încălcat regula de nu se uita la propriile filme, la premieră. Era cât pe ce să plece și de această dată înainte să înceapă proiecția de la Veneţia, dar rugamintea regizorului de a rămâne l-a înduplecat. În aceeași emisiune a lui Jimmy Kimmel, Depp a mai spus că a dobîndit accentul specific din Boston petrecând foarte mult timp în compania chitaristului Joe Perry de la Aerosmith.
 • Cand a fost arestat în 2011, James „Whitey” Bulger se afla deja pe lista FBI a celor mai căutati răufacatori deja de 12 ani. Suma de 12 milioane de dolari oferită de FBI pentru orice informație care ar fi dus la capturarea acestuia a fost mai mare decât cea oferită pentru orice alt individ de pe listă cu exceptia lui Osama bin Laden.
 • Cel care a fost distribuit inițial pentru rolul lui Billy Bulger a fost Guy Pearce, însă acesta s-a retras din proiect din motive pe care nu le-a făcut niciodată publice. Cel care l-a înlocuit pe Guy Pearce în rolul lui William „Billy” Bulger a fost Benedict Cumberbatch.
 • Johnny Depp a părăsit și el la un moment dat proiectul din cauza unor discutii legate de bani, dar mai apoi a revenit asupra deciziei și s-a întors pentru a-i da viață personajului principal.
 • Cuvântul „fuck” este pronuntat pe parcursul filmului de „numai” 254 de ori, în timp ce în filmul „Casino” regizat de Martin Scorsese este folosit de 435 de ori. Recordul absolut a fost înregistrat de „The Wolf of Wall Street”, al aceluiaș regizor, în care e folosit de aproape 600 de ori.

images

Regizat  de Scott Cooper după un scenariu semnat de Mark Mallouk si Jez Butterworth, filmul  ”The Black Mass”  are la bază romanul apărut în 2001, Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob, scris de Dick Lehr si Gerard O’Neill. Din distribuție mai fac parte, alături de Johnny Depp, și Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Kevin Bacon si Dakota Johnson. Filmul a avut premiera mondială la cea de-a 72-a editie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, iar prima proiecție în cinematografele din întreaga lume a avut loc simultan, la cerea expresă a Warner Bross, pe 18 Septembrie 2015.

COOLtura Mall

Post a comment