Mână cu mână este un demers conceput în beneficiul copiilor aflați sub o formă de protecție în centre de plasament, proiect implementat alături de Asociatia United Hands Romania, Fundatia Refresh și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Parte dintr-o platformă de programe dedicate copiilor vulnerabili (Copii cu viitor), Mână cu Mână este un proiect inedit, social – artistic, ce presupune în prim-plan expozitii foto în spatii publice și online pentru diseminarea campaniei.

Proiectul este unul național prin anvergura mesajelor promovate în materie de sprijin pentru integrare a copiilor instituționalizați în comunitate, pentru binele general al societății, dar implementarea (ca și realizarea laturii artistice) se va face în principal în doua centre de plasament din judetul Constanta – Centrul de Plasament Antonio din Constanța și Centrul de Plasament Delfinul din Agigea. Prin schimbul de experiențe facilitat de Direcțiile județene pentru Protecția Copilului, campania va sprijini în mod direct copii din centre de plasament și din alte comunități din Romania.

In cadrul Mână cu Mână, copii institutionalizați au fost implicați într-o activitate amplă ce a presupus mai întâi fotografii ale mâinilor lor, realizate artistic de fotograful Horia Manolache, cu experiență semnificativă în proiecte sociale artistice în București si San Francisco. Mai departe, pe baza unor discuții cu copiii, s-au extras citate ce reprezintă dorințe si aspirații ale acestora, proiecții de viitor cu privire la familie și carieră, diverse considerente despre lume, viață, familie, societate. Cu ajutorul artistului grafic Gabi Toma, fotografiile au fost însuflețite cu ilustrații și texte exact pe baza cuvintelor exprimate de copii.

Horia Manolache este fotograf și regizor, având expoziții în San Francisco, premiu în 2017 la Bienala de la Florența, alte premii la Prix de la Photographie, IPA, nominalizat pentru PDN’s 30 în 2016, parte din Forbes 30 sub 30 România tot în 2016. A publicat cartea “The Prince and The Pauper” în 2017. Horia face în general serii foto în care arată percepția lui asupra realității: oameni ai străzii fotografiați ca fiind de succes, oameni de succes ca fiind oameni ai străzii, scaune personificate și arătate așa cum ar fi fost dacă ar fi fost oameni. Totul este relativ și totul poate fi perceput altfel decât este general acceptat.

Gabriela Toma (aka Gabi Toma) este un graphic designer/ilustrator din București, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”. Are un stil ușor de recunoscut, caracterizat de umor și folosirea unor culori vii. Gabi este o persoană curioasă, ii place să experimenteze cu tehnici diverse de reprezentare (atât tradițional cât și digital). Este pasionată de cafea și pisici, care reușesc să își croiască drumul prin majoritatea ilustrațiilor sale.

COOLtura Mall

Post a comment