Premieră la TNB: „Crima din strada Lourcine” 

Regizorul Felix Alexa pregătește o nouă premieră la Teatrul Național I.L. Caragiale din București cu piesa Crima din strada Lourcine”, de Eugène Labiche. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Marius Manole, Istvan Teglas, Raluca Aprodu, Mihai Calotă și Victor Țăpeanu.

Foto: Florin Ghioca

Foto: Florin Ghioca

După o noapte de beție, Lenglumé se trezeşte într-o dimineaţă în pat lângă fostul său coleg de liceu, Mistingue. Mahmuri, în încercarea de a-şi aminti ce s-a întâmplat noaptea trecută, cei doi bărbați constată că și-au pierdut câteva lucruri personale: unul, umbrela cu cap de maimuţă, celălalt, o batistă brodată cu iniţialele numelui… Mai mult, din gazeta zilei află că, lângă cadavrul unei cărbunărese, au fost găsite… lucrurile lor?! Cum memoria le joacă feste, cei doi trăiesc cu impresia că sunt autorii unei crime abominabile. Din acest moment acţiunea se precipită, scenele curg într-un ritm dement, iar eroii noştri, cuprinşi de coşmarul psihozei, acţionează sub impulsul unor adevăraţi… criminali. Un intens delir comic ce conduce personajele principale prin situațiile cele mai neprevăzute. O comedie neagră de calitate, uneori plină de haz… absurd, alteori de-a dreptul… „sângeroasă”, construită cu mecanismele unui adevărat thriller. Un spectacol pentru oameni inteligenţi care nu se feresc să râdă chiar de ei înşişi.

Primele reprezentații cu public vor avea loc în zilele de 20, 21, 22 ianuarie 2017, la Sala Atelier, începând cu ora 20.00. Biletele au fost puse în vânzare la Casa de bilete a TNB și online. Premiera oficială va fi programată la începutul lunii februarie.

„Natură moartă cu nepot obez”, 101 reprezentații la Teatrul Odeon

Teatrul Odeon are bucuria să anunțe că pe 15 ianuarie 2017 spectacolul „Natură moartă cu nepot obez” aniversează 101 reprezentații.

obezul-anunt

În cei aproape 5 ani de la premieră, piesa scrisă de Ion Sapdaru, regizată de Eugen Făt, în scenografia lui Constantin Ciubotariu, a fost prezentată în 17 turnee și festivaluri. Îndrăgitul actor Pavel Bartoș și actrițele Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu și Nicoleta Lefter au fost aplaudați și în Arad, Iași, Satu Mare, Tg Jiu, Timișoara, Tulcea, Focșani, Brașov, Odorheiu Secuiesc, Alba Iulia, Galați, Brăila, Oradea, Călărași, Buzău și Ruse (Bulgaria). În anul 2011 a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Național de Comedie de la Galați.

Spectacole în ianuarie la Teatrul Evreiesc de Stat

Print

Duminică, 15 ianuarie, ora 19.00 – DIBUK, Regia: Chris Simion

„Dibuk” e mai mult decât cea mai provocatoare piesă din literatura dramatică idiş. O poveste de dragoste care începe în lumea noastră şi se împlineşte în lumea de dincolo. Un legământ se face între om şi Dumnezeu. Încălcarea lui trezeşte lumea nevăzută şi îl răzbună pe cel nedreptăţit. Între magie si firesc, între suprarealism şi real, între convenţional şi neconvenţional, cu frământări de culoare între alb şi negru, se întâmplă să îţi câştigi sau să îţi pierzi sufletul. La uşa omului pândeşte tot timpul păcatul. Omenirea devine tot mai neputincioasă in faţa ispitei. Nu trebuie să ne luptăm cu păcatul, ci să îl facem mai bun. Tot ce a zămislit Dumnezeu poartă în sine o scânteie de sfinţenie.” (Chris Simion)

Vineri, 20 ianuarie, ora 19.00 – ÎN VIZITĂ LA DOMNUL GREEN, Regia: Erwin Șimșensohn

Un bătrân evreu văduv din Manhattan a renunţat să se mai bucure de viaţă, trăind într-o izolare fizică şi spirituală autoimpusă. Întâlnirea cu Ross, un tânăr sofisticat, provoacă incursiuni în trecut, aduce la suprafață vechi secrete de familie și sentimente reprimate. O poveste captivantă cu final neașteptat și emoționant.

Sâmbătă, 21 ianuarie, ora 18.00 – BUCUREȘTI 41 TUR-RETUR, Regia: Alexandru Berceanu

Spectacolul va conduce publicul prin istoria Bucureștiul anului 1941 alături de personaje precum Nae Ionescu, Contesa Waldeck, Rabinul Guttman sau Mihail Sebastian. Spectacolul Bucuresti 41 – Tur Retur este o co-producție a Teatrului Evreiesc de Stat și a organizației Proiect 2 și face parte din proiectul „Tur-Retur 2016-1941 București”, proiect cultural finanțat de Teatrul Evreiesc de Stat și de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în cadrul programului cultural „București – Orașul In-Vizibil”.

În ianuarie, la Teatrul Metropolis

Duminică, 22 ianuarie, ora 20.00 – DOMNUL IBRAHIM ȘI FLORILE DIN CORAN, de Eric-Emmanuel SCHMITT

Regia: Chris Simion

Călătoria unui puşti singuratic, Moise (Momo), spre lumea nebănuită şi stranie din inima Orientului cu moschei şi dervişi rotitori e o parabolă a vieţii şi a morţii, care surprinde şi îndeamnă la meditaţie.

Joi, 26 ianuarie, ora 19.00 şi vineri, 27 ianuarie, ora 19.00 – O SCRISOARE PIERDUTĂ, de Ion Luca Caragiale

Direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză

Sâmbătă, 28 ianuarie, ora 16.00 – CUM SE CUCERESC FEMEILE, de Woody Allen

Regia: Liviu Lucaci

Reţeta succesului: o comedie scrisă de  Woody Allen, mai multe femei şi un actor care să ne aducă aminte de Humprey Bogart.

BodyPart_d7bf7996-9546-44af-aafd-742bf522bcb1

COOLtura Mall

Post a comment