Între 14 și 18 septembrie va avea loc prima ediție a festivalului PELÍCULA – LATIN AMERICA FILM & EXPERIENCE. Filme, gastronomie, muzică, dans, workshopuri, oameni, un mix de senzații și arome, condimente și pasiune, toate vor da culoare Bucureștiului în aceste zile dedicate  Americii Latine, într-un festival susținut de COOLtura Mall.

pelicula 1_artwork

Prima ediție PELÍCULA este organizată de FREEALIZE și va avea loc la București. Principalele locuri de desfășurare sunt: Cinema Elvira Popesco, curtea Institutului Francez, Institutul Cervantes și POINT.  Vor fi proiectate 15 filme care sunt strâns legate de America Latină (produse în una dintre țările din America Latină/co-produse/vorbesc despre subiecte, oameni, locuri din această zonă), dintre care 8 sunt aduse în premieră absolută în România. Programul complet al filmelor va fi disponibil pe data de 25 august 2016.

Festivalul aflat la prima ediție își propune să devină unul cu tradiție. În fiecare an, evenimentul va avea în prim-plan una dintre țările din America Latină, iar anul acesta această țară este Chile. Ca urmare, cu sprijinul Ambasadei Chile la București, anul acesta vor fi proiectate 3 filme de lungmetraj din această țară: TALION (R: Martín Tuta), EL BOTON DE NACAR (R: Patricio Guzmán), LA MEMORIA DEL AQUA (R: Matías Bize ), iar în deschiderea festivalului filmul HISTORIA DE UN OSO (R: Gabriel Osorio), scurtmetrajul chilian premiat anul acesta cu Oscar.

Anul trecut, pe 1 octombrie 2015, PELÍCULA a avut parte de o ediție demo (ediția zero), eveniment în cadrul căruia publicul prezent a votat trailere ale filmelor din America Latină pe care le-ar dori în programul primei ediții. Astfel, 7 dintre filmele care vor fi prezentate anul acesta au avut cele mai votate trailere în cadrul ediției zero. Acest obicei va continua și anul acesta, așa că în septembrie 2016 PELÍCULA va organiza și o sesiune specială de trailere ale unor filme noi din care publicul va putea alege pentru ediția de anul viitor.

13882209_1725545057706548_9075953558117854983_n

Cu toate că nucleul acestui eveniment sunt filmele, festivalul își propune să aducă cât mai aproape de public gustul, culoarea, muzica, poveștile Americii Latine pentru o experiență completă. O serie de evenimente gastronomice, de muzică, dans, fotografie vor fi integrate în festival, precum și sesiuni de întâlniri cu invitați care au călătorit în cel puțin o țară din America Latină sau care provin dintr-una dintre aceste țări. Poveștilor de acolo li se vor adăuga proiecții și expoziții foto, dar și evenimente dedicate muzicii și dansului, precum și bunătăților culinare pregătite autentic de bucătari plini de povești: seri de fiesta, milonga, demonstrații de dansuri din America Latină, degustări și o mulțime de întâlniri frumoase, toate vor face parte din programul complet al evenimentelor, disponibil pe data de 2 septembrie 2016.

13925189_1724815644446156_1495321148340459283_n

COOLtura Mall

Post a comment