În cadrul Congresului Național de Gastronomie și Vin, care a avut loc pe 7 iunie, a fost dezbatut, printre altele, și ,,Manifestul pentru gastronomia și vinurile din România”. Acesta este un ghid scurt și concis de bune practici în domeniul HoReCa, ce culminează cu o petiție pentru declararea unei ,,Zile naționale a gastronomiei și vinului din România”, care să fie liberă prin lege.

Petiția poate fi semnată aici:

https://www.petitieonline.com/ziua_naional_a_gastronomiei_i_vinurilor_din_romania#sign

Motivul unei astfel de inițiative? Faptul că aceasta poate constitui prilej permanent pentru reconectarea la una dintre cele mai importante surse ale identității noastre naționale și pentru promovarea economiei și turismului din țara noastră.

Primul Congres Național de Gastronomie și Vin a avut loc pe 7 iunie 2017, la ARCUB, în Centrul Istoric al Capitalei.

Temele principale ale Congresului au fost:

  • ,,Avem sau nu avem o gastronomie românească (origini, influențe, prezent și viitor)”. Moderator Cosmin Dragomir – GastroArt.ro. Au luat parte la dezbatere: Gabriela Berechet, Simona Lazăr, Cezar Munteanu și Nico Lontras.
  • ,,Cum ar trebui să arate Identitatea Culinară a României”: Anda Becuț, Florin Dumitrescu, Adrian Hădean, Radu Iliescu. Moderator Tiberiu Cazacioc – Slow Food București-Valahia Gusturilor.
  • ,,Enoturismul – impuls pentru resuscitarea turimului culinar”: Cezar Ioan, publisher Vinul.ro și Cătălin Păduraru, CEO International Wine Contest Bucharest, Roxana Ana, Marketing Manager, Crama Rotenberg.
COOLtura Mall

Post a comment