Teatrul Național București anunță două noi premiere pentru luna februarie: „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” și „Lut”.

large_o-intamplare-ciudata13

1. O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții, după un roman de Mark Haddon, vândut în peste 6 milioane de exemplare în întreaga lume şi distins cu 17 premii literare prestigioase, în adaptarea pentru scenă a dramaturgului britanic Simon Stephens, s-a jucat pentru prima dată la Teatrul Naţional din Londra, în 2012, iar în prezent înregistrează un nou succes de public şi critică, pe Broadway. Regia noului spectacol al Teatrului Naţional din Bucureşti îi aparţine tânărului Bobi Pricop, un artist în plină afirmare, care face vâlvă deja prin ţară şi la festivaluri internaţionale, cu montările lui ieşite din tipare. Pentru rolurile adulţilor din piesă, el a distribuit patru actori cunoscuţi: Ana Ciontea, Carmen Ungureanu, Rodica Ionescu şi Emilian Oprea, iar în rolul principal, pe foarte tânărul Ciprian Nicula, un talent care ţinteşte direct la inima spectatorului. Nu demult, la Gala Premiilor UNITER, secţiunea Debut, publicul l-a plasat în fruntea topului pentru rolurile jucate la Râmnicu Vâlcea, în spectacolul Eşti un animal, Viskovitz!

Un show performativ, în care emoţia e principalul efect special, iar lumea-decor construită de scenograful Adrian Damian, din oglinzi, distanţe şi percepţii, se compune şi se descompune pentru a ne aduce faţă în faţă cu noi şi certitudinile noastre fragile. Un parcurs scenic modern, potenţat de muzica lui Alexei Turcan, de videoproiecţii (Dan Andrei Ionescu şi Mizdan) şi Lighting design – Andrei Florea, precum şi de costumele Lilianei Cenean. Următoarea reprezentație a lunii februarie va avea loc pe 6 februarie, de la ora 20.00, la Sala Pictura. Biletele se găsesc la Casa de bilete a TNB, precum şi online pe mystage.ro.

large_Afis_Lut

2. Un nou spectacol al Teatrului Naţional din Bucureşti dă întâlnire publicului, la Sala Atelier, cu o poveste de dragoste într-o distribuție remarcabilă, semnată de o autoare olandeză, binecunoscută în ţara ei. Lut („Klei”, 2002) este cel mai cunoscut text dramatic al scriitoarei Marijke Schermer, născută la Amsterdam, şi care, până la vârsta de 40 de ani a scris peste 10 piese de teatru şi două romane, iar în 2009 a fost distinsă cu Premiul pentru Literatură „Charlotte Kohler”.

Regizorul Vlad Massaci, aflat la prima sa montare pe o scenă a TNB, dă viață, împreună cu scenograful Andu Dumitrescu şi cu actorii din distibuţie, unui spectacol încărcat de melancolii nordice, cu personaje bogat construite, conflicte puternice și un deznodământ neașteptat. În rolul principal feminin, cel al Dorei, vă veţi întâlni cu una din cele mai importante actriţe din generaţia de mijloc, Irina Movilă. Ea crede că „Nevoia de a mitiza absolutul unei relații o avem toți cei care considerăm iubirea un vector important în viața noastră. Iar clipele de maximă fericire, cu cât sunt mai scurte, cu atât le dilată pe cele nefericite”. În compania unui cuplu dramatic puternic, interpretat cu patos de Irina Movilă şi Mircea Rusu, secondați de Claudiu Istodor, Natalia Călin și Cristina Constantinescu, publicul poate urmări o poveste de dragoste cu două despărţiri… Amândouă, la fel de neaşteptate. Următoarele spectacole se vor juca pe 9 şi 13 februarie, de la ora 20.00, la Sala Atelier. Bilete la Casa de bilete a TNB, precum şi online pe mystage.ro.

COOLtura Mall

Post a comment