Fundația Calea Victoriei vă invită pe 14 septembrie, de la ora 19,00, la Sala Radio la concertul de gală ROYAL MUSICAL JOURNEY”o călătorie savuroasă și ritmată în Europa cochetă a secolelor XVII și XVIII. 

14111807_1667187723608899_1142809345_n (1)

Alături de dirijorul Gabriel Bebeșelea, genial muzician din tânăra generație, de fermecătoarea soprană Rodica Vica și de Orchestra Symphactory spectatorii vor poposi la curtea somptuoasă a Regelui Soare, vor naviga muzical prin romantica Veneție și vor asculta acorduri divine din Germania, refrene visătoare din Anglia pentru a se aventura  aventura mai apoi în exoticele Indii Galante.

Șapte compozitori – Vivaldi, Rameau, Lully, Boccherini, Handel, Purcell și Broschi – vor surprinde publicul cu lucrări inovatoare, cu improvizații inspirate și cu energia concentrată în muzica lor. Publicul va avea șansa să asculte instrumente astăzi neobișnuite, specifice epocii baroce: clavecin și teorba.

Călătoria muzicală se va derula într-o atmosferă miraculoasă care va reînvia lumea visătoare și îndrăzneață a barocului. Ilustrații animate, create de artistul clujean Jozsef Vass, vor însufleți fiecare fragment muzical.

Imagini inspirate din tablouri de epocă, cu interioare bogat ornamentate și cu personaje ȋn costume fastuoase, vor reconstrui atmosfera și parfumul unei fabuloase lumi dispărute.

Dirijorul Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai talentați artiști români, deținător a numeroase premii internationale, este aplaudat frenetic în săli de concerte din intreaga lume. Și-a finalizat studiile la renumita Universitate de Muzică din Viena, unde și locuiește în prezent. Invitata specială a serii este soprana Rodica Vica, o voce cu coloratură dramatică, specializată pe muzica barocă, recunoscută pentru rolurile interpretate la Opera Natională din București și în spectacole sau turnee din Italia, Franța, Austria, Belgia, Germania și Japonia.

Mai multe detalii găsiți în evenimentul de pe Facebook.

COOLtura Mall

Post a comment