Actoria cere de foarte mult ori nu numai talent, ci şi o doză crescută de implicare, sacrificiu şi efort. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca pentru un rol un actor să fie nevoit să se îngraşe sau să slăbească foarte mult, să îşi schimbe complet înfăţişarea sau să se izoleze complet de lume, pe perioada filmărilor. Asta pentru ca rolurile care ajung pe marile ecrane să fie atât de autentice, încât să ne conducă pe toţi direct în poveste. Iată o listă cu câteva lucruri ieşite din comun la care s-au supus o serie de actori celebri în toată lumea:

1. Anne Hathaway a mâncat două pătrăţele de ovăz uscat pe zi

Pentru rolul din Les Misérables, frumoasa actriţă a fost nevoită să slăbească foarte mult şi să aibă o înfăţişare cât mai fragilă. Pentru asta, Anne a mâncat doar două pătrăţele de ovăz uscat pe zi. În plus, şi-a tăiat şi părul.

2. Jared Leto a rămas în pielea personajului Rayon

Pentru rolul din Dallas Buyers Club, Jared Leto a slăbit foarte mult şi a continuat să trăiască şi în afara platourilor de filmare ca personajul său, Rayon. Practic, actorul nu a ieşit nicio clipă din pielea personajului, iar interpretarea sa a fost răsplătită cu numeroase premii, printre care şi un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar în 2014.

foto: IMDb

foto: IMDb

3. Heath Ledger a stat izolat într-o cameră de hotel timp de șase săptămâni

După ce a fost distribuit în rolul lui Joker din Dark Knight, actorul a trăit izolat şi a exersat diverse voci, reacţii, grimase. În timpul petrecut într-o cameră de hotel, Ledger a avut la el doar un jurnal. Interpretarea i-a adus un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, acordat postum în 2009.

foto: IMDb

foto: IMDb

4. Ryan Gosling şi Michelle Williams au trăit împreună timp de o lună

Înainte să înceapă producția peliculei Blue Valentine, cei doi actori au locuit împreună, chiar în casa în care urmau să filmeze, pentru a se acomoda cu personajele şi a şi le însuşi cât mai bine.

foto: IMDb

foto: IMDb

5. Matthew McConaughey a slăbit 18 kilograme

Pentru rolul din Dallas Buyers Club, cel al activistului bolnav de SIDA Ron Woodroof, actorul s-a hrănit numai cu carne de pui şi albuş de ou până a reuşit să slăbească nu mai puţin de 18 kilograme.

foto: IMDb

foto: IMDb

6. Christian Bale, maestrul transformărilor pe ecran

Bale este celebru pentru faptul că a slăbit extraordinar de mult pentru a da viaţă personajului scheletic din The Machinist – aproape 30 de kilograme! Apoi a revenit la o formă fizică de invidiat odată cu rolul lui Batman, pentru a se îngrăşa în American Hustle.

foto: IMDb

foto: IMDb

7. Natalie Portman şi Mila Kunis au învăţat balet 

Pentru rolurile din Black Swan, cele două actriţe au luat ore intensive de balet clasic. Programul lor era compus din opt ore de antrenament pe zi, plus un regim alimentar sărac în calorii, specific balerinelor.

8. Michelle Williams a studiat cum să devină Marilyn Monroe

Actriţa a citit tot ce se putea şi a urmărit toate înregistrările cu celebra divă pentru rolul din My Week with Marilyn, i-a studiat toate interviurile şi a petrecut ore în şir doar ascultând vocea acesteia.

foto: IMDb

foto: IMDb

9. Rooney Mara şi-a făcut piercing

Pentru a deveni Lisbeth Salander din The Girl with the Dragon Tattoo, Mara şi-a făcut piercing adevărat în buze, nas, sprânceană şi urechi, şi-a tăiat şi vopsit într-un negru intens părul şi a purtat tot timpul un machiaj fumuriu la ochi.

10. Kate Winslet le-a vorbit propriilor copii cu accent german

Cât au durat filmările la The Reader, Winslet şi-a exersat accentul inclusiv în timpul liber. Vorbea astfel chiar şi cu propriii săi copii. A primit un Oscar pentru acest rol şi i-a luat două luni să scape de accent, după încheierea filmărilor.

11. Daniel Day-Lewis trăieşte asemenea personajelor sale

Actorul este renumit pentru abordarea extremă şi riguroasă a personajelor sale. Acesta obişnuieşte să nu iasă din rol chiar dacă părăseşte platoul de filmare, să răspundă ca şi cum ar vorbi personajul său şi să poarte hainele din film în timpul liber. S-a ales cu pneumonie în timpul filmărilor pentru Gangs of New York pentru că a refuzat să poarte haine care nu existau în anii 1800.

COOLtura Mall

Post a comment