Considerat unul dintre cele mai bune spectacole one-man show din București, pe 26 martie 2017 „Opiniile unui clovn” împlinește un an. 

Așa cum spunea Alex Buescu într-un interviu acordat pentru Dissolved Magazine, adaptarea romanului a durat aproximativ 3 ani, iar premiera a avut loc la Teatrul LUNI de la Green Hours, după un alt an de repetiții împreună cu regizoarea Anca Maria Colțeanu. Muzica a fost realizată de Ovidiu Savu, iar costumul de către Matei Vladimir.

„Opiniile unui clovn” prezintă povestea de dragoste a clovnului Hans Schneir cu Marie și reprezintă transpunerea scenică a temei principale a romanului cu același nume într-un one-man show. De asemenea spectacolul are ca vector tranzitoriu condiția artistului. Ipocrizia, minciuna, înstrăinarea individului și marginalizarea acestuia de către o societate care nu are timp și răbdare pentru detalii, materialismul, dogma religioasă, uniformizarea colectivă sau depersonalizarea individului, toate aspectele abordate în spectacol fac din acesta unul manifest.

În acest an, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea lui Heinrich Böll, spectacolul face parte, alături de alte producții internaționale, din seria evenimentelor europene ce au ca punct de pornire una dintre lucrările cunoscutului autor german.

Următorul spectacol va avea loc joi, 16 martie, de la ora 19:30, la Teatrul LUNI de la Green Hours.

„Opiniile unui clovn”, un spectacol one-man show după romanul omonim al lui Heinrich Böll, cu Alex Buescu, regia Anca Maria Colțeanu

COOLtura Mall

Post a comment