Crede că secretul vitalității și al longevității pe scenă e dat de „norocul de a te întâlni în viață cu o profesie care te împlinește”. Mai spune convingător că „viața este una scurtă și superbă și e mare păcat să nu o apreciezi și să nu încerci să o trăiești cât mai frumos”. Astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului, marea doamnă a comediei românești ne mărturisește că secretul succesului, în opinia dumneaei, este sinceritatea.STELA POPESCU foto

Vă mai amintiți ce ați simțit prima dată când ați jucat în fața publicului?

E o emoție cu totul specială, care nu se uită niciodată. Îmi era extraordinar de frică să nu uit textul, pentru că emoția te mai blochează uneori. Am fost atât de atentă la ce spun, că nu mai știam cum spun. Însă e o emoție constructivă, care dispare foarte greu, însă care te responsabilizează: când vezi că oamenii țin la tine și încep să te aprecieze vrei să nu pierzi lucrurile astea minunate.

Prima dată am jucat în fața publicului înainte de a intra la facultate. Exista o trupă a Ministerului de Interne, formată numai din actori, iar eu eram singura care încă nu era la facultate. Pentru mine a contat teribil că am căpătat experiență. Pe atunci era o modă să nu primească la facultate tineri care jucaseră înainte – se presupunea că erau pervertiți. Era însă o copilărie, marii actori ai României nici nu făcuseră facultatea – Ștefan Mihăilescu-Brăila sau Vasilica Tastaman, dar asta nu i-a împiedicat să fie extraordinari. ??????????

Care este personajul care v-a urmărit întreaga carieră și care, cumva, a și definit-o?

Nu e un personaj, e o stare de spirit. Am profitat de posibilitatea de a comunica foarte sincer și direct cu publicul. Am avut posibilitatea să stabiliesc o legătură sinceră și directă cu publicul, iar asta îți dă greutate, lumea te crede și de iubește dacă reușești să faci asta. Eu cred că secretul succesului este sinceritatea. Dacă ești sincer, publicul te crede și așa îi dai și posibilitatea să-ți urmeze „sfaturile” de pe scenă.

Care este, în opinia dvs. menirea teatrului și de ce ar trebui să meargă tinerii la teatru?

Cred că dintotdeauna, dar mai ales acum, teatrul a avut menirea de învățător, de educator. Tânărul trebuie să meargă la teatru pentru că scena îi oferă lucruri pe care nu i le dă computerul. Teatrul îi dă emoție, sentimente, iar legătura directă cu actorul e mai puternică decât legătura cu computerul. E mult mai impresionantă lecția asta directă decât una citită sau explicată de profesor. Sălile sunt pline și sunt foarte mulți tineri care vin la teatru, iar asta ne bucură. Ceremonie decorare 15 martie 2016 5

În ce spectacole puteți fi văzută acum?

Pregătim un spectacol care e oarecum în cinstea mea. Va ieși în jurul datei de de 20 de aprilie. Mai am o surpriză pentru tineri, vom lansa Teatrul Stela Popescu pentru copii și tineret. Cred că nu există sufiecient teatru pentru copii și tineret. Vrem ca tineretul să nu mai fie poluat de muzica străzii, una mai mult decât poluantă. Vom avea musicaluri și spectacole de dans de o calitate clasică. Deocamdată cred că vom funcționa la sala Mică a Palatului Copiilor.

COOLtura Mall

Post a comment