Deşi cuvintele sunt instrumentele noastre, uneori tăcerea este cel mai bun text pe care îl poţi scrie.

Suntem solidari cu victimele tragediei din Clubul Colectiv.

Iată cum poţi ajuta:

Victimele incendiului de la Club Colectiv din București au nevoie de sânge! Societatea Națională de Cruce Roșie din România face apel către voluntarii și prietenii Crucii Roșii să doneze sânge.

Începând de luni, 2 noiembrie, puteți dona sânge în următoarele centre din București:

  • Centrul de Transfuzie Sanguina al Municipiului București
  • Spitalul Municipal (Universitar)
  • Spitalul de Urgență Floreasca.
  • Spitalul Militar
  • Spitalul Fundeni

Cine poate dona?

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-62 ani

Greutate corporală minimă a donatorului: 50 kg pentru femei (femeile trebuie să fie cu cel puțin 5 zile înainte/după menstruație), 60 de kg pentru bărbați

Tensiunea arterială: maxima să nu depășească 200 mmHg, iar minima 100 mmHg

Donatorul să nu prezinte următoarele afecțiuni: boli de piele, sechele pulmonare, operație de ulcer

Intervalul de timp între două donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile

Ce trebuie făcut înainte de a dona sânge, dimineața?

  1. Este recomandabil ca donatorul să mănânce înainte de a dona;
  2. Micul dejun poate fi bogat în glucide și lichide. Este recomandat ca donatorul sa bea un ceai dulce sau cafea dulce, să mănânce un sandviș, pâine cu dulceața, o prăjitură etc; Înainte de donare, donatorul trebuie să evite mesele copioase bogate în grăsimi și însoțite de băuturi alcoolice;
  3. Donatorul nu trebuie să consume alcool înainte cu 24 de ore de a dona sânge;
  4. Donatorul nu trebuie să fumeze înainte și după donare;

Pentru a evita aglomerația la centrele de transfuzii, recomandăm persoanelor care vor să doneze să facă acest gest salvator, începând de luni, 2 noiembrie. Duminica, centrele de transfuzii sunt închise.

Ionuţ Oprea este cel care a creat un document în care centralizează nevoile din spitale. Oricine urmăreşte documentul poate contribui la completarea şi actualizarea lui sau poate ajuta. Iată mesajul lui Ionuţ:

„Nici Fb nu era pregătit pt tragedia din ‪#‎colectiv: mesajele care cer ajutor în spitale se amestecă în newsfeed cu cele care spun că în unele locuri nevoile au fost acoperite și că dimpotrivă nu mai e loc de stocare. De asemenea, bănuiesc că majoritatea celor care vor să ajute, în orice fel, nu știu ce și cum pot face.

Hai să ne organizăm!

Am făcut o listă cu spitalele, în care vă rog să adăugați nevoile actuale pe care le știți cu ajutorul functiei „Insert comment” (click dreapta pe casuta pe care vreti sa o comentati) sau pe email la o adresa creata special pentru asta, ajutorcolectiv@gmail.com

Lista este aici:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fo6ybzh7U70EcIOsHo_Nf3U23TzUt2-T-EVkRasXSY8/edit#gid=0

Voi centraliza in documentul asta toate modurile în care toți cei interesați pot oferi ajutor. Daca e cineva interesat să contribuie la actualizarea asta, atât prin implicare directă, cât și cu informații, dați-mi de veste.”

#SuntemColectiv

COOLtura Mall

Post a comment