Teatrul Metropolis se alătură evenimentelor ce marchează, în întreaga lume, 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, 400 de ani în care marele dramaturg s-a dovedit nemuritor prin opera lăsată moştenire, și prezintă în luna aprilie „Săptămâna Shakespeare”. În cadrul ei se vor juca următoarele piese:

 „A douăsprezecea noapte” – marţi, 19 aprilie, vineri, 22 aprilie, sâmbătă, 23 aprilie, de ora 19.00.

„Romeo şi Julieta” – miercuri, 20 aprilie, de la ora 19.00

„Visul unei nopţi de vară” – joi, 21 aprilie, de la ora 19.00

Spectacolele Teatrului Metropolis sunt cuprinse și în calendarul cultural „Shakespeare Lives” al British Council România.

„Nu am intenționat să fac montări comemorative. Pur și simplu m-am gândit la acest triptic, „Visul unei nopți de vară”, „A douăsprezecea noapte” și „Romeo și Julieta”, montate la Teatrul Metropolis, un triptic în care se vorbește despre iubire și pierdere. În „Visul unei nopți de vară” avem de-a face cu o dezorganizare completă a simțurilor, o transformare abruptă a identităților. Este piesa cea mai apropiată de timpurile noastre, în care suntem foarte preocupați de identitățile sexuale. „A douăsprezecea noapte” este o comedie a genurilor, tot o temă extrem de actuală. Într-o zodie a feminismului, această piesă vine cu o pondere comică pe o temă atât de importantă. Iar „Romeo și Julieta” este o comedie cu final tragic, în care eroul principal este ura. Se întâmplă asta și în Europa, în lumea noastră, dar, la Shakespeare, ura aneantizează iubirea. Mi s-a părut important să existe aceste trei texte într-o suită a unui repertoriu.”, a declarat regizorul Victor Ioan Frunză.

COOLtura Mall

Post a comment