Fanii Elenei Ferrante au un nou motiv de bucurie. Cele patru faimoase romane a căror acţiune se petrece în Napoli vor deveni curând serial de televiziune, conform Hollywood Reporter. Proiectul va fi o co-producţie între Fandango Productions, o casă de producție americană, şi FremantleMedi’s Wildside, o casă de producţie italiană de top. Serialul se va filma în Italia, acolo unde se întâmplă acţiunea din cărţile lui Ferrante. Fiecare roman din cele patru va fi ecranizat în 8 episoade, astfel că întregul serial va avea 32.

wpid-wp-1467794873686

Foto: flavorwire.com

Romanele Elenei Ferrante, care spun povestea unei strânse prietenii dintre două femei, Elena și Lila, pe fundalul anilor `50, în Napoli, au cunoscut un succes extraordinar în întreaga lume, dar mai ales în Statele Unite. Traducerile realizate de Ann Goldstein au adunat multe laude din partea criticilor şi au devenit foarte populare în America.

Deși identitatea ei a fost demascată (după cum noi am scris deja aici), Elena Ferrante dorește să-și păstreze anonimatul, însă a anunțat că se va implica și ea în acest proiect.

Până acum, la noi au apărut trei din cele patru cărți semnate de Elena Ferrante și au fost publicate de editura Pandora M (parte a grupului editorial Trei). Cărțile pot fi comandate de aici.

15879071_932177080251159_1438283712_n

COOLtura Mall

Post a comment