A absolvit facultatea de limbi străine (secţia slovacă-engleză), a tradus din engleză filme şi seriale pentru micul ecran şi timp de 14 ani a lucrat pentru ProTv şi CME, la Bucureşti şi Praga, însă astăzi, Corina Dorobanţu îndrăzneşte să-şi urmeze propriul vis şi face un prim pas plin de culoare şi imaginaţie, în lumea Live in Colors. Corina deschide primul şi singurul magazin online din Romania dedicat cărţilor de colorat pentru adulţi cu aproximativ 200 de titluri în portofoliu, aflate pe stoc, ce pot fi livrate în maximum 48 de ore. Ideea Johannei Basford de a oferi adulţilor o metodă de relaxare pe cât de copilărească, pe atât de plăcută şi benefică a fost întâmpinată cu un entuziasm colosal. Ideea a fost rapid reluată de edituri din toată lumea care au intuit imediat potenţialul lor uriaş de a oferi oamenilor o alternativă de relaxare extrem de comodă şi la îndemână. Cărţile de colorat pentru adulţi au creat o adevărată isterie în lume în rândul celor care au descoperit beneficiile acestei îndeletniciri. La rândul lor, psihologii au atras atenţia asupra faptului că cei care colorează se apără de stres şi anxietate, coloratul dovedindu-se la fel de benefic precum meditaţia. Uşor, uşor, cărţile de colorat au adunat tot mai mulţi adepţi în jurul lor, s-au format tot mai multe comunităţi dornice să împărtăşească din experienţa lor. Vândute în milioane şi milioane de exemplare, cărţile de colorat au revigorat tiparul şi au făcut să crească vânzările de creioane de colorat şi alte accesorii conecte.

Începând de astăzi, pe liveincolors.ro, aici, găsiți  tot ceea ce aveți nevoie pentru o viață mai frumoasă și mai colorată.

unnamed-4

Astăzi se deschide primul magazin online cu cărți de colorat pentru adulți și copii. Cum ți-a venit această idee? De la ce a pornit totul?

Undeva în toamna anului trecut, am găsit, pe rafturile unei librării, „Gradina secretă” (aveam să aflu mai târziu, una dintre cele mai cunoscute cărţi de colorat pentru adulţi). Habar n-aveam că exista aşa ceva. Am răsfoit-o, ilustraţiile sunt minunate, foarte atractive. Mi-am zis: „ce-ar fi să mă joc de-a coloratul?” Mi s-a părut fun ideea. Zis şi făcut. M-am dotat cu creioane de colorat şi cu carioci şi m-am apucat de treabă, pardon, de joacă. Serile, după o zi plină la birou, mă delectam cu coloratul la o cană cu ceai de iasomie, în mireasma unei lumânări parfumate. De ziua mea, am primit cadou de la colegi un vraf de alte cărţi de colorat superbe. Joaca continuă!

Am început să-mi postez „creaţiile” pe Facebook, am primit reacții pozitive de la prieteni, iar la scurt timp mi-au urmat exemplul şi alte prietene. Am intrat în tot felul de grupuri de gen pe Facebook şi Instagram şi am realizat că în afara României e o adevărată nebunie, în sensul frumos al cuvântului, cu cărţile astea.

unnamed-7

In feed-ul meu de ştiri am dat peste foarte multe articole pe acest subiect în publicaţii de renume din afară. Fie vorbeau de beneficiile acestei activităţi, fie de felul în carte tiparul a fost chiar salvat prin tipărirea a milioane şi milioane de exemplare de cărți de colorat în întreaga lume sau despre cum au crescut vânzările de creioane de colorat sau alte accesorii. Cărţile de colorat ale Johannei Basford s-au vândut în milioane de exemplare.

Aşa a început să îmi înflorească în minte ideea unui magazin online dedicat cărţilor de colorat pentru adulţi. Am început să mă documentez serios, să caut titluri noi, am luat legătura cu edituri din Marea Britanie, am făcut un business plan  şi, iata-mă aici!

 unnamed

Prin ce se distinge magazinul tău față de alte site-uri unde se găsesc și cărți de colorat?

Prin faptul că este primul magazin online din Romania dedicat cărţilor de colorat pentru adulţi cu aproximativ 200 de titluri în portofoliu, dar şi prin faptul că are cărţile pe stoc şi pot fi livrate în maximum 48 de ore. În acelaşi timp, poţi găsi şi accesoriile necesare activităţii de colorat, dar şi cărți de colorat pentru copii. În plus, are un design atractiv care sper să placă mult celor ce vor poposi pe site.

 unnamed-6

Tu când te-ai reapucat de colorat, adult fiind? Care a fost cartea căreia practic îi datorezi acest parcurs de acum?

Cum spuneam, ca adult, abia anul trecut mi-am descoperit acest hobby, împlinisem 40 de ani, vârstă la care începi să te gândeşti mai mult la tine, la bucuriile pe care ţi le oferi. Cartea care mi-a atras atenţia şi care m-a dus cu gândul la jocul cu culorile este „Grădina secretă” a Johannei Basford.

 unnamed-5

De ce crezi că au atât de mult succes cărțile de colorat pentru adulți?

În lumea asta agitata în care suntem atât de dependenţi de computere şi telefoane mobile, simţim tot mai mult nevoia să avem şi momente de deconectare de orice fel de ecrane, să uitam de task list-uri şi de check list-uri. Coloratul este o activitate anti-stres plăcută, ne ajută să uităm de grijile de zi cu zi şi ne pune imaginaţia la încercare, fără să fii neaparat un creativ. Nu trebuie să fii bun la desen, oricine poate colora. În studii de specialitate, coloratul este recomandat chiar ca activitate alternativă la meditaţie. Pe de altă parte, psihologii recomandă coloratul ca activitate ce reduce anxietatea şi stresul.

 unnamed-8

Care sunt cărțile tale de colorat preferate? Îți place să colorezi anumite modele, în anumite culori?

Cărţile Johannei Basford, „Grădina Secretă” şi „Pădurea Fermecată”. Dar am descoperit recent „Floribunda”, una dintre cele mai frumoase cărți de colorat pe care am văzut-o până acum, „Picasso”, un album cu operele artistului pe o pagină şi cu varianta de colorat pe cealaltă pagină – este senzaţională, „Călătorie cu bicicleta până la capătul lumii” (”The Bicycle Coloring Book”), „Oraşul rătăcitor” (”The Wandering City”), o călătorie prin oraşe renumite ale lumii în perioade de timp diferite. Îmi place să colorez orice desen care mă atrage, fie că este o floare, un fluture, o pasăre, un loc de vis într-un oraş imaginar sau o mandală complicată.

unnamed-2

COOLtura Mall

2 Comments

  1. Doina Mitu

    Foarte frumoase desenele. Tocmai am primit cadou o carte de desenat cu trusa de creiane colorate.
    Voi avea o toamna frumoasa Felicitari pentru initiativa. SUCCES

  2. Teodora Popa

    Idee foarte buna si pentru pensionari, accesez imediat. Multumesc!

Post a comment