Directă, pe alocuri dură și fără să lase loc de interpretări sau pretexte, cartea lui Gary John Bishop, devenită #1 bestseller New York Times, este o adevărată lecție pentru cei care simt că viața lor nu este așa cum și-o doresc și au senzația că se învârt în cerc orice ar face. Unfu*k yourself: Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața, apărută la Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este manulalul celor resemnați și înfrânți, un manifest pentru o adevărată schimbare a vieții și descătușarea măreției care se regăsește în fiecare om.

 

Gary John Bishop, director de programe pentru una dintre cele mai importante organizații de dezvoltare personală din lume, a auzit din partea clienților săi toate scuzele posibile pentru a rămâne în situația care îi nemulțumește, motivul principal fiind teama de a acționa. Autorul atenționează cititorul de la bun început – „dacă ești o persoană care se supără ușor, oprește-te din citit. Cartea nu e pentru tine.” Este, în schimb, pentru toți cei care au darul de a experimenta zilnic un monolog auto-sabotor, care sfârșește prin a le compromite viața. S-a dovedit că avem peste 50.000 de gânduri pe zi, iar ultimele cercetări din neuroștiințe și psihologie susțin ipoteza potrivit căreia tipul de dialog interior are un impact major asupra calității vieții. Cu alte cuvinte, un dialog pozitiv cu noi înșine poate fi unul dintre ingredientele unei vieți fericite.

Anii de pregătire de elită îi permit lui Gary John Bishop să evalueze fiecare client și să îl ghideze către calea care îi definește cel mai bine potențialul. Autorul explică ferm că fericirea constă în acțiune și că împlinirea vine întotdeauna dincolo de zona de confort. Așadar, cei care sunt mai dispuși să riște au cele mai mari șanse să reușească în viață. „Ai parte de viața pentru care ești dispus să lupți. Dacă nu ești dispus să faci ceva pentru a schimba situația – cu alte cuvinte, dacă nu ești dispus să lupți, atunci, fie că-ți place, fie că nu, asta e viața pe care ai ales-o”, transmite tranșant autorul. „Voința nu ți-o dă nimeni și nu poți progresa atât timp cât nu ești cu adevărat dispus să faci următorul pas”, continuă el.

Explicațiile privind modul în care uneori ne trăim viața – într-o carapace, cu o crescută aversiune față de risc, își au rădăcina în vremurile în care lupta pentru supraviețuire se dădea zilnic, la modul cât se poate de real, când oamenii puteau deveni cu ușurință cina altor fiare. Însă așa cum atrage atenția autorul în Unfu*k yourself: Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața, „aceleași instincte ale supraviețuirii care ne conservau cândva viața ar putea să fie azi întocmai motivele pentru care nu ne trăim cu adevărat viața”.

 

„Succesul nu e niciodată o certitudine. Nu apare niciodată fără să fie însoțit de risc. Poți să fii oricât de inteligent sau de muncitor, nu există garanții”, precizează Bishop. „Necunoscutul poate să conțină lucruri urâte, dar conține și toate lucrurile frumoase. E un izvor nesecat de oportunitate și progres”.

Metodic, coach-ul de dezvoltare personală explică de ce acțiunea este vitală pentru o viață fericită și împlinită, iar citirea acestei cărți, primul pas către o transformare vizibilă și de durată.

Primul tiraj al ediției în limba română, publicată de Lifestyle Publishing, s-a epuizat rapid, cartea fiind reeditată.

COOLtura Mall